Skocz do zawartości

Samowyskakujące strony o rosyjskojęzycznej treści

Rekomendowane odpowiedzi

Po wyszukiwaniu firmware'u do tabletu Manta, natrafiłem na trafny link, który zainfekował mi komputer. Skanowanie Adwcleanerem znalazło i usunęło coś, lecz to nie pomogło. Skanowanie NODem 32 również na niewiele się zdało. 

Strony wyskakują w losowych momentach korzystania z przeglądarki oraz przy samym jej włączeniu. W załączniku dodaję logi z FRST oraz GMER.

ps: widzę, że zapomniałem logu 'shortcut', jutro postaram się uzupełnić post.

Addition.txtPobieranie informacji ...

FRST.txtPobieranie informacji ...

gmer.txtPobieranie informacji ...

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Zostały dwa aktywne elementy od zainstalowanych programów adware oraz polityki Chrome. Działania do przeprowadzenia:

1. Klawisz z flagą Windows + X > Programy i funkcje > odinstaluj adware GameLauncher i HPReyos.

2. Otwórz Notatnik i wklej w nim:

CloseProcesses:
CreateRestorePoint:
GroupPolicy: Ograniczenia - Chrome 
CHR Session Restore: Default -> [funkcja włączona]
S3 cpuz139; \??\C:\Users\Biuro2\AppData\Local\Temp\cpuz139\cpuz139_x64.sys [X]
DeleteKey: HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\MozillaPlugins
C:\ProgramData\TEMP
C:\Windows\msdownld.tmp
EmptyTemp:

Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach.

Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt w folderze z którego uruchamiasz FRST. Uruchom FRST i kliknij w Napraw (Fix). Czekaj cierpliwie, nie przerywaj działania. Gdy Fix ukończy pracę, nastąpi restart systemu. W tym samym katalogu skąd uruchamiano FRST powstanie plik fixlog.txt.

3. Zrób nowy log FRST z opcji Skanuj (Scan), bez Addition ale z Shortcut. Dołącz też plik fixlog.txt.

• 3 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...