exen Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Po wyszukiwaniu firmware'u do tabletu Manta, natrafiłem na trafny link, który zainfekował mi komputer. Skanowanie Adwcleanerem znalazło i usunęło coś, lecz to nie pomogło. Skanowanie NODem 32 również na niewiele się zdało. Strony wyskakują w losowych momentach korzystania z przeglądarki oraz przy samym jej włączeniu. W załączniku dodaję logi z FRST oraz GMER. ps: widzę, że zapomniałem logu 'shortcut', jutro postaram się uzupełnić post. Addition.txt FRST.txt gmer.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Zostały dwa aktywne elementy od zainstalowanych programów adware oraz polityki Chrome. Działania do przeprowadzenia: 1. Klawisz z flagą Windows + X > Programy i funkcje > odinstaluj adware GameLauncher i HPReyos. 2. Otwórz Notatnik i wklej w nim: CloseProcesses: CreateRestorePoint: GroupPolicy: Ograniczenia - Chrome CHR Session Restore: Default -> [funkcja włączona] S3 cpuz139; \??\C:\Users\Biuro2\AppData\Local\Temp\cpuz139\cpuz139_x64.sys [X] DeleteKey: HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\MozillaPlugins C:\ProgramData\TEMP C:\Windows\msdownld.tmp EmptyTemp: Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt w folderze z którego uruchamiasz FRST. Uruchom FRST i kliknij w Napraw (Fix). Czekaj cierpliwie, nie przerywaj działania. Gdy Fix ukończy pracę, nastąpi restart systemu. W tym samym katalogu skąd uruchamiano FRST powstanie plik fixlog.txt. 3. Zrób nowy log FRST z opcji Skanuj (Scan), bez Addition ale z Shortcut. Dołącz też plik fixlog.txt. Odnośnik do komentarza
exen Opublikowano 27 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Dziękuję za pomoc, czyszczenie/naprawę wykonałem, lecz ponownych skanów nie zdążyłem zrobić a nie mam już dostępu do tego komputera. Myślę, że temat do zamknięcia, dziękuję. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi