Duncan Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 Witam Wszystkich, postanowiłem nieco „upiększyć” swego Windowsa 10 Pro 64 bit poprzez zmianę ikon pulpitu. Standardowo ppm a potem Personalizuj/Kompozycje/Ustawienia ikon pulpitu; po zaznaczeniu pola „Panel sterowania” pojawia się brzydka (wiem kwestia gustu mi się nie podoba) ikona. W katalogu Windows\System32 odnalazłem plik control.exe (rozumiem, że on odpowiada za ikonę „Panel sterowania” na pulpicie). Używając programu Resource Hacker podmieniłem przedmiotową ikonę na zgodną z oczekiwaniami. Nijak niestety nie mogę podmienić pliku System32; otrzymuję komunikat o odmowie dostępu. Brak możliwości nadania właściwych uprawnień; opcje zmiany nieaktywne a działam z poziomu administratora (zrzut ekranu poniżej). Uprzejmie proszę o wskazanie właściwej ścieżki postępowania. Pozdrawiam D. Odnośnik do komentarza
KuchtaPC2015 Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 Tego nie ruszysz bo to plik systemowy, spróbuj za pomocą Se7en File Replacer, może zadziała na 10tce. Ikonkę możesz też zmienić bez modyfikacji pliku w opcjach personalizacji Odnośnik do komentarza
Duncan Opublikowano 6 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Tego nie ruszysz bo to plik systemowy, spróbuj za pomocą Se7en File Replacer, może zadziała na 10tce. Ikonkę możesz też zmienić bez modyfikacji pliku w opcjach personalizacji Cześć, dziękuję za odpowiedź w przypadku "Panelu sterowania" akurat ikony nie mogę zmienić , kosz, sieć itp. jak najbardziej dla "Panelu sterowania" opcji brak (zrzut ekranu poniżej) no chyba, że jeszcze w innym miejscu jest możliwość. Wyszukałem wszystkie możliwe skróty na dysku C i je podmieniłem; w menu start czy na pasku zadań jest już właściwa ikona jednak na pulpicie czas cały widnieje systemowa. Nie chcę tworzyć skrótu od skrótu; po zaznaczeniu check boxu "Panel sterowania" w ustawieniech ikon pulpitu chciałbym uzyskać wybraną ikonę. Pozdrawiam D. Odnośnik do komentarza
KuchtaPC2015 Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 http://www.sevenforums.com/tutorials/96565-control-panel-change-default-icon.html Spróbuj tego Odnośnik do komentarza
Duncan Opublikowano 11 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 Cześć: niestety jakiekolwiek próby edytowania rejestru kończą się komunikatem: Pozdrawiam D. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi