cinkoo Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Witam, mam dziwny problem z dyskiem zewnętrznym Toshiba 2 TB. Zrobiłem obraz systemu w Windows 7 w Panelu Sterowania przy uzyciu opcji Kopia zapasowa/Przywracanie/Utwórz obraz systemu. Jako miejsce zapisu wybrałem dysk zewnętrzny na którym miałem skopiowanych troche zdjec i filmów. Tworzenie obrazu się powiodło, ale teraz przy każdym podłączeniu dysku zewnetrznego system dosyć długo go wykrywa (ok. 5 min). Jak temu zaradzić ? Przed utworzeniem obrazu systemu na dysku zewnetrznym, komputer wykrywał dysk zewnetrzny bardzo szybko. Serdecznie dziękuję za pomoc! Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zobacz czy możesz zamieścić SMART dysku z programu GsmartControl i CristalDiskInfo. Nie zawsze z zewnetrznego dysku mozna, niemniej sprobuj. Odnośnik do komentarza
cinkoo Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Mam wykonać test dysku tymi dwoma programami czy jednym z nich? ---- poniżej wklejam wynik z CristalDiskInfo: wynik.txt Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi