cinkoo Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Witam, wykonałem obraz systemu w Windows 7 w Panelu Sterowania przy uzyciu opcji Kopia zapasowa/Przywracanie tak jak na tym filmiku: https://www.youtube.com/watch?v=cU8MPKvEt-A Gdy chcę przywrócić obraz systemu uzywając opcji Odzyskiwanie-->Zaawansowane metody odzyskiwania-> użyj wcześniej utworzonego dysku do odzyskania komputera To na ekranie "uruchom ponownie komputer i kontynuuj odzyskiwanie" gdy naciskam przycisk "Uruuchom ponownie" pojawia się komunikat : "system Windows nie może ponownie uruchomić komputera w środowisku odzyskiwania systemu Windows w celu zakończenia operacji odzyskiwania" Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza
maggreg Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Prawdopodobnie system nie posiada prawidłowo utworzonego/zainicjowanego środowiska recovery opartego o winpe. Poszukaj sobie informacji o komendzie reagentc.exe i stowarzyszonych z nią operacji. np.: https://www.sepago.com/blog/2012/07/25/windows-recovery-environment-re-explained pzdr Odnośnik do komentarza
cinkoo Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Nie bardzo wiem z tego artykułu jak utworzyć recovery. Gdy w wierszu polecen wpisuje "reagentc /enable" wyskakuje komunikat, ze nazwa nie jest rozpoznawalna. @maggreg czy moglbys mi napisac co mam zrobic by utworzyc recovery? Odnośnik do komentarza
maggreg Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2016 W temacie który podlinkowałem jest to opisane. Zanim włączysz reco trzeba ustawić ścieżkę do odpowiedniego obrazu wim (ew. skopiować go najpierw w dogodne miejsce). pzdr Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi