michalprog Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Dzień dobry. Mam następujące pytanie: Czy jest możliwe nagranie płyty w formacie ISO na partycję dysku SSD, tak aby można było z niej zainstalować system? Nie mam pendrive'a, ani napędu CD/DVD etc. Jeżeli można, to jakim programem? Dziękuję, pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Wydaje mi się, że lepiej to zrobić przez wczytanie obrazu iso do pamięci - np. bezpośrednio z gruba. Niestety, ja to kiedyś wszystko robiłem ręcznie...i nie mam czasu, żeby teraz na nowo to ogarniać krok po kroku. Ale są w necie tutki jak zbootować się bezpośrednio z iso. Gdy sam nie ogarniesz jak to osiagnac to mozna dosyc halupnicza metode zastosowac. Wgrać starego hiren's boota na dysk, zbootować "mini windows" i stamtąd odpalić WinNTSetup. Swoja droga zobacz czy najnowsza wersja działa pod WinRE... może wystarczy tylko winre wgrać na dysk i z niego spróbować za pomoca tego programu zainstalowac system. Wsadź nośnik z systemem windows, który powinieneś mieć obecnie zainstalowany. Skorzystaj z opcji napraw. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi