Tatkam Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Z poprzednim komputerem poradziliście sobie wyśmienicie, więc mam pytanie dotyczące netbooka Lenovo. Od pewnego czasu zacina się podczas pracy, głównie podczas oglądania filmów, czy to na youtube czy innym portalu. Próbowałem odświeżyć sterowniki karty graficznej ale to nie pomogło. Czy to wina sprzęttu? Czy może coś jeszcze da się zoptymalizować?Edit1: Problem nasila się, jeszcze kilka, kilkanaście dni temu przerwania występowały raz na 1-2 minuty, aktualne raz na 30 sekund. Jeśli potrzebne są jakieś dodatkowe logi - proszę o informację. Edit2: Załączam Log z WMIDiag Edit3: Skan i czyszczenie AdwCleaner + Logi. GMER.txt FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt WMIDiag.txt AdwCleanerC2.txt Odnośnik do komentarza
Tatkam Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Jakieś propozycje? Usatysfakcjonuje mnie odpowiedź w stylu: "Pod względem malware ok. Nic konkretnego nie znalazłem, więc pewnie to że kupiłeś netbooka z najniższej półki jest przyczyną". Odnośnik do komentarza
Anonim10 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Pobierz darmowy soft4boost any uninstaller - może być stąd http://www.programosy.pl/program,soft4boost-any-uninstaller.html - jest dokładny jak total uninstall i odinstaluj MalwareHunter i Glary Utilities. Odinstaluj też gry Civilization i Stronghold. Odnośnik do komentarza
Tatkam Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Robi się. Rozumiem, dlaczego programy. Nie rozumiem, dlaczego gry. Zrobiłem wszystko jak opisałeś, ale tak jak się spodziewałem to nie załatwiło problemu. Zrobiłem skan HDTune. W Benchmarku widać wyraźnie o jaką przerwę w działaniu dysku mi chodzi. Zwykle przy oglądaniu filmów z YouTube'a zdarza się ona co kilka sekund. Odnośnik do komentarza
Anonim10 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Wirus jest, choćby kmsemulator.exe. Poczekaj na speca od logów, albo sie rozpraw z nim, jeśli potrafisz. W addition pokazuje, że jednak konflikt sterownik. Gdyby wady dysku, to byłby jakiś wpis - w urządzeniu wystąpił zły blok, albo jakoś tak. Więcej jest błędów z grami, - pewnie o ktoryś wirus za daleko. Masz bonjur - poczytaj o tej usłudze - można ją odinstalować http://www.download.net.pl/questions/1145/co-to-jest-bonjour-i-jak-to-usunac/ Date: 2016-06-29 10:27:30.072 Description: Code Integrity determined that a process (\Device\HarddiskVolume5\Program Files\Windows Defender\MsMpEng.exe) attempted to load \Device\HarddiskVolume5\Program Files\Bonjour\mdnsNSP.dll that did not meet the Custom 3 / Antimalware signing level requirements. Chrome, to kupa updaterow i problemów. Masz Firefoxa - powinien stykać. Odnośnik do komentarza
Tatkam Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Wirus jest, choćby kmsemulator.exe. Poczekaj na speca od logów, albo sie rozpraw z nim, jeśli potrafisz. W addition pokazuje, że jednak konflikt sterownik. Gdyby wady dysku, to byłby jakiś wpis - w urządzeniu wystąpił zły blok, albo jakoś tak. Więcej jest błędów z grami, - pewnie o ktoryś wirus za daleko. Masz bonjur - poczytaj o tej usłudze - można ją odinstalować http://www.download.net.pl/questions/1145/co-to-jest-bonjour-i-jak-to-usunac/ Date: 2016-06-29 10:27:30.072 Description: Code Integrity determined that a process (\Device\HarddiskVolume5\Program Files\Windows Defender\MsMpEng.exe) attempted to load \Device\HarddiskVolume5\Program Files\Bonjour\mdnsNSP.dll that did not meet the Custom 3 / Antimalware signing level requirements. Chrome, to kupa updaterow i problemów. Masz Firefoxa - powinien stykać. KMSemulator to program do aktywacji MS Office, wykrywany jako wirus. Zainstalowany niedawno, a już wcześniej zaczęły się problemy z dźwiękiem. Resztą się zajmę. Aktualnie zaktualizowałem Bios do wersji 26 z wersji 20 oraz wróciłem do starszych sterowników karty graficznej (z 2015 do 2014 roku). Tak zalecało bliźniacze forum (PCForum) na jeden z podobnych przypadków. Jednak to nie rozwiązało problemów. Za chwilkę wkleję świeże logi. Najnowsze logi: FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt GMER.txt Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Za chwilkę wkleję świeże logi. Podaj nowe raporty - może coś ruszymy z tematem. Odnośnik do komentarza
Tatkam Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Podaj nowe raporty - może coś ruszymy z tematem. Nowe raporty wgrane. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Otwórz Notatnik i wklej w nim: CloseProcesses:FF ExtraCheck: C:\Program Files (x86)\mozilla firefox\defaults\pref\!479B8520BA88F8644C2585977C6054E4479B.js [2015-11-21] <==== UWAGAFF ExtraCheck: C:\Program Files (x86)\mozilla firefox\479B8520BA88F8644C2585977C6054E4479B [2015-11-21] <==== UWAGAAppInit_DLLs: C:\PROGRA~2\LENOVO~1\LENOVO~1\bin\SPVC64~1.DLL => Brak plikuAppInit_DLLs: C:\PROGRA~2\Amazon\AMAZON~1\AMAZON~2.DLL => Brak plikuAppInit_DLLs-x32: C:\PROGRA~2\LENOVO~1\LENOVO~1\bin\SPVC32~1.DLL => Brak plikuAppInit_DLLs-x32: C:\PROGRA~2\Amazon\AMAZON~1\AMAZON~3.DLL => Brak plikuS3 vmci; \SystemRoot\System32\drivers\vmci.sys [X]S3 VMnetAdapter; \SystemRoot\system32\DRIVERS\vmnetadapter.sys [X]U3 fxlyrpog; \??\C:\Users\Kamyk\AppData\Local\Temp\fxlyrpog.sys [X]Shortcut: C:\Users\Kamyk\AppData\Local\Microsoft\Windows\Application Shortcuts\AD2F1837.HPPrinterControl_v10z8vjag6ke6\AD2F1837.HPPrinterControl.lnk -> C:\Users\Kamyk\AppData\Local\Temp\AD2F1837.HPPrinterControl_v10z8vjag6ke6\AD2F1837.HPPrinterControl-l.png (Brak pliku)EmptyTemp: Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść w C:\Users\Kamyk\Downloads. Uruchom FRST i kliknij w Napraw. Po restarcie powstanie fixlog.txt > przedstaw go. Odnośnik do komentarza
Tatkam Opublikowano 4 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 Otwórz Notatnik i wklej w nim: CloseProcesses: FF ExtraCheck: C:\Program Files (x86)\mozilla firefox\defaults\pref\!479B8520BA88F8644C2585977C6054E4479B.js [2015-11-21] <==== UWAGA FF ExtraCheck: C:\Program Files (x86)\mozilla firefox\479B8520BA88F8644C2585977C6054E4479B [2015-11-21] <==== UWAGA AppInit_DLLs: C:\PROGRA~2\LENOVO~1\LENOVO~1\bin\SPVC64~1.DLL => Brak pliku AppInit_DLLs: C:\PROGRA~2\Amazon\AMAZON~1\AMAZON~2.DLL => Brak pliku AppInit_DLLs-x32: C:\PROGRA~2\LENOVO~1\LENOVO~1\bin\SPVC32~1.DLL => Brak pliku AppInit_DLLs-x32: C:\PROGRA~2\Amazon\AMAZON~1\AMAZON~3.DLL => Brak pliku S3 vmci; \SystemRoot\System32\drivers\vmci.sys [X] S3 VMnetAdapter; \SystemRoot\system32\DRIVERS\vmnetadapter.sys [X] U3 fxlyrpog; \??\C:\Users\Kamyk\AppData\Local\Temp\fxlyrpog.sys [X] Shortcut: C:\Users\Kamyk\AppData\Local\Microsoft\Windows\Application Shortcuts\AD2F1837.HPPrinterControl_v10z8vjag6ke6\AD2F1837.HPPrinterControl.lnk -> C:\Users\Kamyk\AppData\Local\Temp\AD2F1837.HPPrinterControl_v10z8vjag6ke6\AD2F1837.HPPrinterControl-l.png (Brak pliku) EmptyTemp: Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść w C:\Users\Kamyk\Downloads. Uruchom FRST i kliknij w Napraw. Po restarcie powstanie fixlog.txt > przedstaw go. Niestety nie rozwiązało to problemu, podczas oglądania filmów m.in. na YouTube, komputer ma zatrzymuje się na ułamki sekundy. Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi