Skocz do zawartości

System W7U nie uruchamia się

ProPlay

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem z uruchamianiem systemu. Mianowicie, gdy włączam laptopa pojawia się logo producenta a następnie tapta systemu windows i napis zapraszamy.

I tak cały czas, kontrolka pracy dysku miga a po ok. 5 min gasnie. Komputer uruchamia sie w trybie awaryjnym.

Ogólnie wchodze na niezaciekawe strony, które mogą być zawirusowane.

Pamietam też, że w dniu kiedy to się stało pobierałem aktualizacje BETA do NVIDI.

Komputer MSI Apache GE 62

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Problem rozwiązany. Przypadkowo wyjąłem wtyczkę od myszki bezprzewodowej i komputer normalnie się uruchomił. Zajrzałem do folderu CrashDumps i było tam mnóstwo logów z błędami programu EasyAntiCheat.exe oraz jeden z błędem dwm.exe.

Co do tego programu jest on oferowany na platformie Steam, a opinie jego użytkowników są mieszane. Niektórym powoduje on błędy gry CS:GO, a niektórym nawet permanentny ban- VAC. Mi był potrzebny do grania na stronie internetowej 1 vs 1 w CS:GO.

Usunąłem program, sprawdziłem czy wszystko działa i zauważyłem, że proces svhost zużywa okropnie dużo pamięci fizycznej. Miałem około 20-40% zużycia procesora i 30% zużycia pamięci fizycznej.

Poszperałem trochę na innych forach i doczytałem się, że trzeba zatrzymać usługę Windows Update i Wstępne ładowanie do pamięci. Teraz mam 0-2% zużycia procesora i nadal 30% zużycia pamięci fizycznej.

Chciałbym się dowiedzieć, jak obniżyć użycie ramu? Dodam, że proces svhost.exe nadal otwarty jest 13 razy i zużywa około 100MB ramu.

Niestety, gdy uruchamiam komputer ponownie, te dwie usługi włączają się, da się jakoś zatrzymać je na zawsze? Bez nich komputer działa 3 razy lepiej.

Komputer MSI Apache GE 60* 

*60 A nie 62 :)