mar173 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Kingston DT108 8GB Wgrany jest Slax - linux przeznaczony na usb Przed wgraniem plików pendrive był widoczny na każdym komputerze i windowsie z wgranym linuxem Wgrałem plik rar z systemem, kilka plików mp3 i dokumenty Od tego czasu pendrive nie jest widoczny w BIOSIE, windowsie, zarządzaniu dyskami, diskparcie, w programie WinSetupFromUSB-1-7 Uszkodzony ? Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Najwyraźniej, z tym, że uszkodzenie, że pendrive'a w ogóle nie wykrywa to rzadkość. Na zdjęciach nie widzę żadnej diody led, z tego wnioskuję, że jej nie posiada, ale gdybym był w błędzie - zobacz czy się świeci po podłączeniu. Po podłączeniu urządzenia w czasie pracy systemu nie ma charakterystycznego dźwięku, że wykrywane jest nowe urządzenie? Ew. po ręcznym skanowaniu w poszukiwaniu nowego sprzetu w menadzerze urzadzen? Odnośnik do komentarza
mar173 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Najwyraźniej, z tym, że uszkodzenie, że pendrive'a w ogóle nie wykrywa to rzadkość. Na zdjęciach nie widzę żadnej diody led, z tego wnioskuję, że jej nie posiada, ale gdybym był w błędzie - zobacz czy się świeci po podłączeniu. Po podłączeniu urządzenia w czasie pracy systemu nie ma charakterystycznego dźwięku, że wykrywane jest nowe urządzenie? Ew. po ręcznym skanowaniu w poszukiwaniu nowego sprzetu w menadzerze urzadzen? Nic ze znanych sposobów. Pozostaje jeszcze uruchomić system z innego pendrive z wgranym Gparted z tym że nie mam innego pendrive. Zauważyłem podczas wgrywania plików na pendrive utworzony plik z nazwą readyboost - poczym plik sam został usunięty. Dałem usuń bezpiecznie sprzęt, wyłożyłem -> od tego czasu pendrive nie jest widoczny na żadnym komputerze. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 System plików, uklad partycji, pliki - nie maja zadnego znaczenia w wykrywaniu sprzętu w menadzerze urzadzen. Odnośnik do komentarza
mar173 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Akurat musiałem wgrać ważne dane ... Pendrive raczej jest uszkodzony fizycznie teraz pewnie jedynie profesjonalna firma by pomogła . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi