Janusz33 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Ostatnio po sklonowaniu partycji systemowej na dysk SSD, zdarzyło się, żeinternet kablowy padł. Dotychczas nie miałem żadnego problemu z pracą nainternecie kablowym. Ponieważ miałem na lapku uruchomiony modem na siecibezprzewodowej, uruchomiłem go na stacjonarnym. Internet na pasku się pokazałale z krzyżykiem i nie dało się go uruchomić. Windowsowe narzędzie rozwiązywaniaproblemu pokazało, że Usługa zasad diagnostyki nie jest uruchomiona. Próbaręcznego uruchomienia tej usługi zgłosiła "Błąd 5: Odmowa dostępu". Tutajskończyły się moje możliwości naprawcze.Dodatkowo w ramach aktualizacji Windowsa, nastąpiła nieskuteczna próba aktualizacjiSilverlight. W ramach próby załatwienia tego, zgodnie z sugestią M-fta, zdeinstalowanietej aplikacji, nie zakończyło się skutecznie.Nie wiem czy jedno z drugim ma jaki związek, ale to są zauważone anomalie w pracyWind 7.Bardzo proszę o pomoc ew. radę jak rozwiązać problem z usługą abym mógł korzystaćz internetu bezprzewodowego. Czy muszę się liczyć z koniecznością postawienia systemuod początku? P.S. Przy przyłączaniu pliku do tego posta wystąpiło zerwanie połaczenia z internetem. Próba rozwiązywanie problemu w efekcie dało informacje o braku w/w usługi. Post wysyłam z lapka. FRST.txt Addition.txt xGmer.txt Odnośnik do komentarza
Janusz33 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Ponieważ już dłużej nie mogę czekać, dokonałem reinstalacji Win 7. Oczywiście wszystko wróciło do normalności. Dziękuję wszystkim zainteresowanym za próbę rozwiązania tego "paskudztwa". Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi