michalprog Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Dzień dobry. Posiadam NetBook Asus Eee Pc 1001PX. Wymieniłem już w nim RAM na 2GB. Teraz chciałbym wymienić dysk na SSD. Tylko teraz pytanie: jaki dysk będzie kompatybilny? Z tego co czytałem i oglądałem to netbook obsługuje SATA 2.0. Tylko co poza tym? Chyba dysk wielkości 2,5". Ale co więcej? Proszę o pomoc. Dziękuję. Pozdrawiam. MP. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 2.5 na interfejs Sata. To wszystko co potrzebujesz wiedziec. Odnośnik do komentarza
michalprog Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Aha, dziękuję, ale mam jeszcze pytanie: czy dysk z SATA III będzie działał w interfejsie SATA II? i czy dysk mogę podłączyć pod PCI-e? (Asus Eee Pc 1001px) dziękuję, pozdrawiam MP. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Na PCI-e jest zdaje się modem, technologia stara. Nigdy nie widziałem dysku ssd w rozmiarze takiego modemu ;-). Dysk Sata III jest kompatybilny i z Sata II i I, po prostu bedzie dzialal z wydajnoscia sata II. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi