Malkovitz Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Witam, od kupna mojego komputera już trochę dosyć minęło i chce go ulepszyć. Karta graficzna, zasilacz już kupione,lecz pozostał mi procesor. Płyta główna stara bo M2N68-AM PLUS na sockecie 2/2+. Mój obecny procesor to AMD Phenom X4 9650 2,3 GHz. Tutaj proszę was o pomoc w wybraniu odpowiedniego procesora. Komputer ma służyć do zwykłych czynności oraz rozrywki (gier). MOBO: M2N68-AM PLUS RAM: 2GB GOODRAM + 2GB KINGSTON DDR2 CPU: AMD PHENOM X4 9650 GPU: NVIDIA GTX 750Ti Zasilacz: Silentium PC 450W Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Karta graficzna, zasilacz już kupione,lecz pozostał mi procesor. Płyta główna stara bo M2N68-AM PLUS na sockecie 2/2+. Moim zdaniem należało zacząć od wymiany płyty. Na chwile obecną niewiele ulepszysz. http://www.cpu-upgrade.com/mb-ASUS/M2N68-AM_PLUS.html Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Nie jestem na sto procent pewny, ale chyba najlepszy procek do tej płyty to AMD Phenom II X4 960. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi