ilus Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Dzień dobry, mam następujący problem z moim PC i bardzo proszę o podpowiedź, co mogło się popsuć. Komputer ma już 9 lat. Od 3-4 lat, po wyłączeniu (choć jednocześnie jest podłączony pod listwę non stop, czyli jest cały czas podpięty pod prąd) zawsze piszczy, czasem coś donośnie (mówiono mi, że to pewnie zasilacz). Niekiedy samoistnie się resetował (też od lat). Poza tym żadnych innych objawów w ostatnim czasie. Zapewne to zbieg okoliczności, ale w związku z wyjazdem, listwa została na 2 dni wyłączona i komputer przez te 2 dni nie mógł sobie popiszczeć Po powrocie, już się nie włączył :/ Wygląda to tak, że po włączeniu, wszystko (chyba) startuje, bo słychać charakterystyczny trzask jak coś zaskakuje i szumi (dysk?). Brzmi tak samo jak od początku swego żywota Włącznik się podświetla. Niestety, na ekranie nic się nie pokazuje. Myślałam, że monitor, ale wciskanie reset/włącznika nic nie zmienia (nie słychać, tak jak zawsze, żeby się resetował), nie otwiera też napędu cd-rom. Posprawdzałam, czy nic się nie poluzowało, podociskałam, ale niestety bez zmian. Czy można chociaż podejrzewać, co zdechło? Będę wdzięczna za podpowiedzi. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
GrzesPl Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 jaką masz karte graficzną? czy jedziesz na zintegrowanej Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi