jkazan Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Witam,mam problem z wolnym uruchamianiem się komputera + słabo działającą przeglądarką. Komputer uruchamiał się w 10-12 sekund, teraz uruchamia się w 25-35sekund. Przeglądarka wcześniej chodziła cacy, teraz jest problem z odpaleniem się obrazków na prawie każdej strony (zamiast obrazka kręci się kółeczko) System: Windows 7, 64 bit. Dysk systemowy SSD Przeglądarka SlimJet: Wersja 10.0.5.0 (oparty o Chromium 50.0.2661.75 (64-bit)) Proszę o pomoc. Załączone pliki: Addition.txt FRST.txt GMER.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Temat przenoszę do działu Windows. Zero oznak infekcji. Z raportów nic też nie wynika w kwestii zgłoszonych problemów, ale podejrzenia budzi 360 Total Security, dodał dużo elementów startowych. Odnośnik do komentarza
jkazan Opublikowano 18 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Witam, dzieki. Więc jaki inny antywir zainstalować? Odnośnik do komentarza
Anonim9 Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Proponuję trochę przeczyścić system. 1. W Menu Start wpisz w Wyszukaj programy i pliki > Oczyszczanie dysku. Otwórz z PPM i kliknij Uruchom jako administator > potem wskaż do oczyszczenia dysk C i tak dalej.... 2. We Właściwościach systemu otwórz Ochronę systemu i w opcji Konfiguruj usuń punkty przywracania, a potem ustaw maksymalne użycie dysku przez ochronę systemu na 5% . Na końcu utwórz nowy punkt przywracania, bo warto taki mieć. 3. Zainstaluj CleanJet lub Odkurzacz i nim wykonaj czyszczenie, to bezpieczne programy. Ja używam Odkurzacz z oczyszczaniem podstawowym w ustawieniach domyślnych.. 4. Usuń czyli odinstaluj zbędne programy, sam zobaczysz ile tego jest. Ja usuwam IObit Uninstallerem. Także programy do wykonania w danej chwili konkretnych zadań jak Malwarebytes AntiMalware, SpaceSniffer i itp. po wykonaniu pracy usuń, jak będą ponownie potrzebne to znowu je pobierzesz... 5. Niektóre programy zastąp "lżejszymi". Np. Adobe Reader 11 zastąp Sumatrą PDF ... 6. Wykonaj nawet defragmentatorem systemowym defragmentację dysku. Ja używam stary, bezpieczny Auslogics Disk Defrag wersja 3.5 7. Wyłącz funkcję hibernacji. Odzyskasz 75% pamięci RAM. 8. Aktualizacji swoich najważniejszych programów wykonuj co 3-5 wersję. Starą wersję dokładnie odinstaluj, a nową instaluj na "czysty system". 9. Wykonaj optymalizację autostartu. PS. Powyższe czynności warto raz w miesiącu w ramach konserwacji wykonywać, a czyszczenie CCleanerem codziennie po zakończeniu pracy z laptopem..... Poradnik do Windows 7 http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/sto-porad-i-sztuczek-do-windows-7-czesc-1.html Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi