Fexar Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Witam. Robiłem porządki na komputerze, usuwałem puste foldery na dysku i skusiło mnie, żeby pozbyć się folderu Bonjour z tym co zostało po odinstalowaniu wszystkiego co z Apple związane (były tam jakieś pliki + 1 DLL), a że nie dało się tego zrobić normalnie, zrobiłem z lekka na siłę... No i się stało... komputer włącza się baaaardzo długo, a po włączeniu nie działa internet, Problem znalazłem na forum: https://www.fixitpc.pl/topic/8822-bonjour-mdnsnsp-czy-trzeba-usuwac/ Lecz tutaj jest tylko jak usunąć, a nie ma opisane co zrobić gdy już się system uwaliło... Mam ten błąd z ostatniego posta, co mogę zrobić? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Bonjour wpina się w Winsock, konkretnie w część Namespace. Usunięcie pliku wpiętego w Winsock bez poprawnego wypięcia z łańcucha skutkuje opisywanymi objawami. Więcej na ten temat: KLIK. Podaj skany z FRST: KLIK. FRST umie wykazać usterkę, a skrypt podany FRST ją poprawnie naprawić. Zresztą poprawność zadania wynika właśnie z mojego raportu wskazującego, że trzeba uzgadniać też licznik wejść a nie tylko ciąć klucz z rejestru. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi