iFniTy Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Witam! Mam problem otóż od 3 miesięcy mój internet nie łączy z gramy multiplayer Od 3 miesiący próbuję uruchomić - Lola - Steama - Cs'a - Agar.io ( na necie ) Radio na necie - GTA SA Multi i wiele innych gier, platform do których potrzebny jest internet leczy wszystko na marne! Youtube, fb itp działają normalnie a gry tak jakby nie wykrywają internetu... Dodam, iż siostra ma laptopa i również jej nic nie działa prócz stron internetowych. Ja jestem podłączony kablem a ona wifi Nie wiecie oco może chodzić? Laptop podpięty pod internet brata działa normalnie... Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Przyczyną są zablokowane porty. Dodaj obydwa ip komputerów do DMZ. Odnośnik do komentarza
iFniTy Opublikowano 9 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Chodzi aby dodać ip mojego kompa potem ip lapka w te miejsca, tak? Następpnie co mam zrobić? Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 A po zamazałeś swoje wewnętrzne ip? Tak. Odnośnik do komentarza
iFniTy Opublikowano 9 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Właściwie nie wiem Tak myslalem po chu&&& zamazać ale każdy w necie zamazywał więc nie bede gorszy Dodałem swoje ip dmz etc i nic a porty już kiedyś dodawałem i nic... Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Zaznacz static, upewnij się, że wpisujesz swoje wewnętrzne ip. Wyłącz też chwilowo firewalla... Odnośnik do komentarza
iFniTy Opublikowano 11 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Wybieram statyczne IP i co mam w nim wpisać? Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Przecież napisałem, że IP wewnętrzne swojego komputera. Byś nie zamazywał swojego ip to by nie było problemów. Nagle się okazuje, że nie masz zielonego pojęcia. Uruchom cmd jako admin, wpisz ipconfig/all i zrob screena, tak zeby widoczne były dane aktywnego polaczenia przez, ktore sie laczysz z internetem. Odnośnik do komentarza
iFniTy Opublikowano 11 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 wiec wpisz 192.168.3.100. Jeżeli komputer siostry tez ma byc dodany do DMZ to trzeba dodać i jego ip. Odnośnik do komentarza
iFniTy Opublikowano 11 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Czyli ma to wyglądać tak? tu i tu to samo IP? Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 przecież komputer siostry ma inne ip. Odnośnik do komentarza
iFniTy Opublikowano 11 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Ale ja chce dodać swój komputer, więc wpisuje w statyczne ip to co mi kazałeś a potem w adres ip klienta pc wybieram KAMIL-KOMPUTER i klikam strzałkę więc wpisuje się moje ip. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 No dodaj to co masz wyżej, przecież o tym była mowa już na początku. Wszystko jest ok. Odnośnik do komentarza
iFniTy Opublikowano 11 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Okej! Dzięki Odezwę się potem i powiem czy działa Jeszcze raz dzieki bro ! Odnośnik do komentarza
iFniTy Opublikowano 11 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 No i znów nie działa nic! ;/ Działało z rana chwilkę ( 1h ) i teraz znów nie wykrywa tak jakby zawsze rano działa na 30 min około i potem jakieś obciążenie było i nie działa ... ( tylko tak jest od 4 miechów Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 To inaczej - przywróć router do ustawień fabrycznych, skoro wcześniej było dobrze, to przywrócenie routera powinno być okej. Spróbuj też się skontaktować z supportem providera internetu... Wygeneruj profilaktycznie logi w FRST, chce rzucić okiem. Odnośnik do komentarza
iFniTy Opublikowano 11 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Router przywracałem już do ustawień fabrycznych, kontaktowałem się z dostawcą i ponoć wszystko jest okej aczkolwiek gdyby problem występywał nadal mam się zgłośić ponownie i przyjadą do mnie A oto logi (Zrobiłem scan tylko internetu, sterowniki etc odznaczyłem): Tu masz linka do adition i frst w notatniku http://www90.zippyshare.com/v/Y12ne7Rb/file.html Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Drogi Kolego, na początek to: https://www.fixitpc.pl/topic/61-diagnostyka-ogolne-raporty-systemowe/ Miałeś nie zmieniać ustawień skanowania w frst... Do poprawki. Dnsy są niemodyfikowane, jest SP1, ale brakuje prawdopodobnie pozniejszychj dodatkow. Musisz zaaktualizować swój system. Masz IE w wersji 8. Pobierz wszystkie uaktualnienia do systemu, wtedy dopiero wrzuć nowe logi zgodnie z instrukcja. Odnośnik do komentarza
iFniTy Opublikowano 11 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Nie ukrywam, że jestem dość "nowy" Powiec mi jak to zaktualizować, prosze ;/ ( jak juz zaktualizuje z twoja pomoca to wrzucic logi bez modyfikacji programu tzn co jest tam zaznaczone to wrzucić ? Odnośnik do komentarza
iFniTy Opublikowano 11 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Okej już wszystko robie, sec Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Powiedz. Co do skorzystania z FRST to w linku, który Ci dałem znajdują się wszystkie odpowiedzi na Twoje pytania. Co do aktualizacji: Start > Panel sterowania > \System i zabezpieczenia > Windows Update > Wyszukaj aktualizacje, a nastepnie zainstalu Edytuj swoj post i skasuj to co napisales na temat swojego windowsa. Odnośnik do komentarza
iFniTy Opublikowano 11 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Już ją pobieram, robię to co mi kazałeś i Ci wstawiam A i pamiętaj, że błąd nie występuje tylko na moim kompie bo i na siostry no i gdy komp był u brata wszystko okej także wina routera albo dostawcy Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi