robert87 Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Witam od kilku dni męcze się z wyskakującym komunikatem: Page is unresponsive w przeglądarce Chrome. Prawdopodobną przyczyną jest, któryś z dodatków do Chrome. Do tej pory resetowałem synchronizacje oraz ustawienia przeglądarki, użyłem Adwcleaner, Junkware Removal Tool, Malwarebytes Anti Malware, Zemana Anti Malware. Niestety żaden z wymienionych programów nie jest w stanie usunąć problemu. Jedynie Adwcleaner cały czas wykrywa to samo jak tylko się zaloguje w przeglądarce Chrome. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Addition.txt FRST.txt JRT.txt AdwCleanerS8.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Brak logu Shortcut.txt. W logach nie ma niczego podejrzanego. Tylko drobna kosmetyka: Otwórz Notatnik i wklej w nim: S3 cpuz138; \??\C:\Users\Robert\AppData\Local\Temp\cpuz138\cpuz138_x32.sys [X]HOSTS:EmptyTemp: Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok FRST.exeUruchom FRST i kliknij przycisk Fix (NAPRAW). Spróbuj przeinstalować Chrome. jessi Odnośnik do komentarza
robert87 Opublikowano 3 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Zrobiłem wszystko z powyższej instrukcji ale mimo wszystko ten komunikat pojawia się szczególnie na stronie Youtube.com mimo przeinstalowania Chrome bez logowania się na konto bez rozszerzeń Chrome. Dziwne, że na komputerze ta sama przeglądarka z tymi samymi rozszerzeniami działa bez zarzutu problem występuje jedynie na tablecie z windows 10. Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 W tym logu też nie ma niczego podejrzanego. jessi Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 To nie jest problem infekcji. Temat przenoszę do działu Software. od kilku dni męcze się z wyskakującym komunikatem: Page is unresponsive w przeglądarce Chrome (...) Zrobiłem wszystko z powyższej instrukcji ale mimo wszystko ten komunikat pojawia się szczególnie na stronie Youtube.com mimo przeinstalowania Chrome bez logowania się na konto bez rozszerzeń Chrome. Dziwne, że na komputerze ta sama przeglądarka z tymi samymi rozszerzeniami działa bez zarzutu problem występuje jedynie na tablecie z windows 10. Podane instrukcje nie miały związku z próbą rozwiązania problemu. Co oznacza tekst "bez logowania się na konto bez rozszerzeń Chrome", czy mam rozumieć, że testowałeś Chrome bez jakichkolwiek wtórnych rozszerzeń? Jeśli tak, to nie mam co rozważać co jest widziane w raporcie, w przeciwnym wypadku podejrzewałabym rozszerzenia manipulujące z połączeniem, czyli "DotVPN — a better way to VPN" oraz "Unlimited Free VPN - Betternet". Zastanawiają mnie też serwery Norton DNS, może to jest problem. Sprawdź czy coś się zmieni po zmianie serwerów DNS na te od Twojego dostawcy. Tcpip\..\Interfaces\{7e2ff2d4-4edc-4973-bb1e-cba5b6479854}: [NameServer] 199.85.126.10,199.85.127.10 Jedynie Adwcleaner cały czas wykrywa to samo jak tylko się zaloguje w przeglądarce Chrome. AdwCleaner wykrywa w pliku Secure Preferences identyfikator elicpjhcidhpjomhibiffojpinpmmpil od rozszerzenia Video Downloader professional. Owszem, ten produkt nie jest godny zaufania, mocno podejrzany. Kiedyś sprawdzałam wersję Firefox, ten sam autor porobił kilka klonów o podobnej funkcji i wszystkie miały adware zintegrowane. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi