Krzysztof1974 Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Witam serdecznie i proszę o pomoc. Mam Windows 7 64 bitowy i chciałem go po dłuższym okresie nie aktualizacji systemu, aktualizować go. Niestety mam poważny problem,Windowa pokazuje komunikat: Błąd usługi Windows Update 0x8024402C (2016-07-12-T-07_35_50). Próbowałem naprawić błąd następującymi programami - MS Fix 50202, Fix wu Utility oraz Narzędzie analizy gotowości aktualizacji systemu. Niestety żaden z tych programów nie pomógł, jak błąd jest tak jest. Za wszelką pomoc w rozwiązaniu problemu serdecznie dziękuje z góry. Krzysztof. Odnośnik do komentarza
Anonim9 Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Na forum podobny temat był już omawiany..... To ostatni hit związany z Windows Update.- https://forum.dobrep...wu-530608t.html Wystarczy pobrać ręcznie aktualizacje https://support.microsoft.com/pl-pl/kb/3161608 rozwiązującą problem Windows Update. I po problemie...... Pzdr, Odnośnik do komentarza
Krzysztof1974 Opublikowano 3 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Serdecznie dziękuję ale rada nie pomogła. Podczas zainstalowania poprawki pojawiają dwa komunikaty, pomimo że mam Windows 7 64 bit z SP1. Odnośnik do komentarza
Anonim9 Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Ja u siebie - a mam także Windows 7 64 bitowy - jakiś czas temu naprawiłem skutecznie w poniższy sposób: http://www.download.net.pl/jak-naprawic-usluge-windows-update-gdy-nie-pobiera-aktualizacji/n/3367/ Spróbuj, pzdr, Odnośnik do komentarza
Krzysztof1974 Opublikowano 3 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Serdecznie dziękuje ale niestety nic nie pomogło. Ciągle mam taki obrazek. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Zapoznaj się z tym tematem. Warto skorzystać z WSUS Offline Update. Ale możliwe jest także że system masz uszkodzony. http://traxter-online.net/aktualizowanie-systemu-poprzez-windows-update-oraz-wsus-offline-update/ Odnośnik do komentarza
Krzysztof1974 Opublikowano 3 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Na samym początku dziękuje. Taki komunikat mam po wgraniu na nowo Windows 7 64 bit, sterowników oraz Service Pack 1. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Taki komunikat mam po wgraniu na nowo Windows 7 64 bit, sterowników oraz Service Pack 1. Skorzystaj z WSUS Offline Update. Też miałem problemy na nowo postawionym systemie. Odnośnik do komentarza
Krzysztof1974 Opublikowano 3 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Przepraszam że pytam Zappa. Proszę napisz jak wiesz czy jeżeli człowiek z tego programu skorzysta to czy w przyszłości będzie musiał z niego korzystać czy będzie to można robić aktualizacje w Windowsie. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 W moim przypadku było tak ze musiałem pobrać kilka aktualizacji tym programem. Potem ni z tego ni z owego zaczęły chodzić Windows Update. Odnośnik do komentarza
Anonim9 Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Wielu osobom WSUS Offline Update skutecznie pomógł i warto go wypróbować jak radzi Zappa. Napisz na forum czy pomogło, bo to może być pomocne dla innych.... Odnośnik do komentarza
Krzysztof1974 Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Przepraszam że pytam a w jakim języku jest aktualizowany system. Chodzi mi czy program aktualizuje łatki w języku Polskim czy w jakiś innym języku. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 (edytowane) Przepraszam że pytam a w jakim języku jest aktualizowany system. Domyślny język Microsoft Windows7 to język angielski. Pozostałych systemów też. Instalator łaty może być po polsku ale to nie zmienia faktu że sama sktualizacja wprowadzana jest w system po angielsku. Edytowane 4 Lipca 2016 przez Zappa Odnośnik do komentarza
Krzysztof1974 Opublikowano 5 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Niestety nie pomogło. Przeszedłem do Windows 10. Mimo to serdecznie dziękuje za wszystkie rady i porady. Odnośnik do komentarza
Anonim9 Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 A może trzeba było przywrócić system do stanu fabrycznego? Podaję przykład przywracania na laptopie Dell: Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi