pielegniarka Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 (edytowane) Witam, -chciałam przejść z Windows 7 Starter na Windows10 Home, ale pomimo pobrania dwóch zalecanych narzędzi MediaCreationTool( nie uruchamia się to narzędzie) i Windows10Upgrade9252 pokazuje mi się błąd o numerze 0x80070005 i o konieczności odinstalowania programu antywirusowego co oczywiście po kilku nieudanych próbach uczyniłam ,ale błąd nadal ten sam się pojawia - podczas próby wchodzenia w Pomoc i obsługi technicznej pojawia się problem "Nie można uruchomić Pomocy i obsługi technicznej -w jaki sposób w moim sprzęcie zainstalować nowy BIOS-1005PX-ASUS-1201 Edite -dawno nie aktualizowałam systemu poprzez Windows Update i obecnie gdy pobieram 102 aktualizacje i próbie zainstalowania to system daje zwrot o nieudanej konfiguracji Windows i cofa wszystkie zmiany- jak przeprowadzić aktualizacje do Windows 10 przez Update? - pobieram 5-10 aktualizacji i jedne z powodzeniem a inne nie -jak przeprowadzić aktualizacje aby wszytko było ok? Addition.txt FRST.txt Edytowane 3 Lipca 2016 przez pielegniarka Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Zmiana systemu poprzez aktualizację nie jest moim zdaniem najlepszym pomysłem. Błedy w dzienniku zdarzeń Error: (07/02/2016 05:05:57 PM) (Source: Service Control Manager) (EventID: 7001) (User: )Description: Usługa Przeglądarka komputera zależy od usługi Serwer, której nie można uruchomić z powodu następującego błędu:%%1058 = Nie można uruchomić określonej usługi, ponieważ jest ona wyłączona lub ponieważ nie są włączone skojarzone z nią urządzenia. Start > w polu szukania wpisz services.msc > z prawokliku Uruchom jako Administrator > wyszukaj usługę Serwer i ustaw Typ uruchomienia na Automatyczny. Testowo odinstaluj następujące programy IObit UninstallerWise Care 365 3.98Wise Memory Optimizer 3.45Glary Utilities 5.51ASUSUpdate for Eee PC Przeprowadź weryfikację plików systemowych i podaj końcowy komunikat. https://www.fixitpc.pl/topic/1236-weryfikacja-integralnosci-plikow-via-narzedzie-sfc/ Odnośnik do komentarza
pielegniarka Opublikowano 3 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Zmiana systemu poprzez aktualizację nie jest moim zdaniem najlepszym pomysłem. Błedy w dzienniku zdarzeń Error: (07/02/2016 05:05:57 PM) (Source: Service Control Manager) (EventID: 7001) (User: ) Description: Usługa Przeglądarka komputera zależy od usługi Serwer, której nie można uruchomić z powodu następującego błędu: %%1058 = Nie można uruchomić określonej usługi, ponieważ jest ona wyłączona lub ponieważ nie są włączone skojarzone z nią urządzenia. Start > w polu szukania wpisz services.msc > z prawokliku Uruchom jako Administrator > wyszukaj usługę Serwer i ustaw Typ uruchomienia na Automatyczny. Testowo odinstaluj następujące programy IObit Uninstaller Wise Care 365 3.98 Wise Memory Optimizer 3.45 Glary Utilities 5.51 ASUSUpdate for Eee PC Przeprowadź weryfikację plików systemowych i podaj końcowy komunikat. https://www.fixitpc.pl/topic/1236-weryfikacja-integralnosci-plikow-via-narzedzie-sfc/ service-uruchomione, programy odinstalowane https://megawrzuta.pl/download/93390f65c6cf675529171a128206ad3b.html Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 service-uruchomione, programy odinstalowane a co z weryfikacją plików systemowych? Przeprowadziłaś? Odnośnik do komentarza
pielegniarka Opublikowano 3 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 https://megawrzuta.pl/download/93390f65c6cf675529171a128206ad3b.html Jakieś 2 godziny temu rozpoczęłam skanowaniem MBAM i jak do tej pory scan trwa,weryfikacja ma się odbyć po ponwnym uruchomieniu systemu. W jaki sposób uaktualnić system do win 10 jeśli wszystko wróci do normy? Nie mam nośnika DVD ani w biosie nie ma opcji zmiany na botowanie z USB? Czy system postawić od zera czy też zostawić pliki? Mam jeszcze pytanie związane z Microsoft Office wersja studencka z 2007 co zrobić aby nie stracić pakietu( zgubiłam kartkę kluczem) i w razie czego nie będę mogła pakietu aktywować po zmianie systemu. czy jest jakiś program który prawidłowo odczyta mój klucz,mam w tym programie dużo ważnych danych typu praca licencjacka i magisterska? Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Jakieś 2 godziny temu rozpoczełam skanowaniem MBAM i jak do tej pory scan trwa Ten skan jest zbędny. Nie ma infekcji. -w jaki sposób w moim sprzęcie zainstalować nowy BIOS-1005PX-ASUS-1201 czy to twój lapek? https://www.asus.com/pl/support/Download/30/5/0/94/apsVdNcEGEY7FqYF/29/ ,weryfikacja ma się odbyć po ponwnym uruchomieniu systemu. wykonaj weryfikację i podaj końcowy komunikat - to jest najważniejsze Odnośnik do komentarza
pielegniarka Opublikowano 3 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 tak,to mój sprzęt .próbowałam zrobić aktualizacje biosu bo myślałam ,że tu jest problem,ale nie umiem(nie wiem jak). Będę później około 20 godziny wtedy zrobię weryfikację. Nie zauważyłam i pobrały się aktualizację Windows i teraz się instalują 112 pozycji( nie chcę ich przerywać) edid- wykonany został sfc/scannow o to chodziło? https://megawrzuta.pl/download/93390f65c6cf675529171a128206ad3b.html Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 tak,to mój sprzęt .próbowałam zrobić aktualizacje biosu bo myślałam ,że tu jest problem,ale nie umiem(nie wiem jak). Na stronie masz do pobrania narzedzie do aktualizacji biosu Bupdater Utility under DOS/ sekcja bios utilities Należy pobrać plik biosu/ sekcja Bios i wypakować na dysk C. Uruchomić program i wskazać plik. Moim zdaniem nie powinnaś aktualizować systemu do wersji 10. Nie ma sterowników do tego maleństwa. Jedyne obsługiwane systemy to XP i W732bit. Mogą wystąpić przeróżne problemy. wykonany został sfc/scannow o to chodziło? Tak. Ale musisz przefiltrować raport poleceniem Uruchom wierzs polecenie i wklej komendę findstr /c:"[sR]" %windir%\logs\cbs\cbs.log >sfc.txt & start notepad sfc.txt przedstaw wynikowy raport Odnośnik do komentarza
pielegniarka Opublikowano 3 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 po wpisaniu findstr /c:"[sR]" %windir%\logs\cbs\cbs.log >sfc.txt & start notepad sfc.txt mam to Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 mam to czyli co? raport dodaj jako załącznik Odnośnik do komentarza
pielegniarka Opublikowano 3 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 czyli co? raport dodaj jako załącznik sorry źle załadowałam, co do biosu pobrałam narzędzie wskazane przez Ciebie,pokazuje się na chwile cmd ale nie ma opcji abym wskazała plik aktualizujący bios sfc.txt Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 (edytowane) W logu było wiele uszkodzonych plików. Ostatni komunikat mówi że wszystko naprawiono 2016-07-03 12:40:04, Info CSI 00000559 [sR] Verify and Repair Transaction completed. All files and registry keys listed in this transaction have been successfully repaired zrób jeszcze raz sfc /scannow i daj mi taki obrazek co do biosu pobrałam narzędzie wskazane przez Ciebie,pokazuje się na chwile cmd ale nie ma opcji abym wskazała plik aktualizujący bios biosem zajmiemy się potem. To nie ma związku z aktualizacją systemu. Edytowane 3 Lipca 2016 przez Zappa Odnośnik do komentarza
pielegniarka Opublikowano 3 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 o to wyniku scanu:( sfc.txt Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Głownie uszkodzone są pliki o rozszerzeniu jpg i wmv. One nie mają żadnego wpływu na funkcje systemu. Ale uszkodzony jest plik desktop.ini oraz biblioteka SampleRes.dll Uruchom FRST i w okno wklej SampleRes.dll;desktop.ini klikni w Szukaj plików > przedstaw raport Czy aktualizacje się pobrały i zainstalowały? Umiesz wejść do biosu? Odnośnik do komentarza
pielegniarka Opublikowano 3 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 w bios tak-umiem wejść, aktualizacje te które dziś się pobierały nie zainstalowały się prawidłowo. Ponownie w Windows Update widać 112 aktualizacji ważnych i 4 opcjonalnych.Zmieniłam ustawienia na wyszukaj ale pozwól mi wybrać. Ale które nie wiem:( Search.txt Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Wejdż do biosu i sprawdź czy masz zakładkę Tools, tam powinna być opcja EZ Flash. To specjalna funkcja na lapkach asusa do aktualizacji biosu. Plik biosu wypakowany na dysk C musi mieć zmienioną nazwę na np. bios.rom Przedstaw fotkę z biosu czy masz funkcję EZ Flash? Odnośnik do komentarza
pielegniarka Opublikowano 3 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Plik aktualizacyjny biosu ma dobrą nazwę(umiejscowiłam go w pobranych a potem na dysku C ) w moim biosie nie ma zakładki Tools ani EZ Flash, mój laptek jest około 5-6 letni i mam go od nowości oto fotki z mego biosu Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Plik aktualizacyjny biosu ma dobrą nazwę Jaką? Na pewno nie nazywa się bios.rom Odnośnik do komentarza
pielegniarka Opublikowano 3 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Jaką? Na pewno nie nazywa się bios.rom choć pobieram z 1005PX plik nazywa się 1001PX-ASUS-1201 Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 plik nazywa się 1001PX-ASUS-1201 zmień mu nazwe na 1201.rom tu masz instrukcje jak zaktualizować bios. Wgraj plik biosu na pendraka sformatowanego w fat16, myślę że dasz sobie radę https://sites.google.com/site/jifengstechcollection/howto/bios-update Odnośnik do komentarza
pielegniarka Opublikowano 3 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Czyli choć mam Windows 7 to ma pobrać system DOS, ale jest problem mój pendrive po formacie ma tylko możliwość do 32 FAT lub exFAT czy to może być? Edite biosu nie udało mi się zaktualizować,ale mój bios w netbook znalazł na innym pendrivie plik botowalny z Windows 10 i tu ruszyło ale, prosił o klucz od systemu a tu kicha totalna netbook miał przyklejona kartkę z kluczem pod spodem no i kurcze wszystko się wytarło nic nie mogę odczytać( czy jest jakiś darmowy program który by ten klucz odczytał?). Machłam na razie ręką na to i klikłam nie mam klucza, no bo nie mam skoro się starł, kolejny problem-wołał o jakieś sterowniki- tu też nie miałam- czy to może jest wina tego ,że system próbowałam prze wifi postawić? No to przerwałam to wszystko bo miało być łatwo i intuicyjnie a tu klapa na całego. Aha i wybrałam aby zostawił mi pliki . dziś się juz podaje czekam na dalsze sugestię Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 biosu nie udało mi się zaktualizować aktualizacja biosu na tego rodzaju urządzeniach. pendrajw może być sformatowany w fat32 Machłam na razie ręką na to i klikłam nie mam klucza, no bo nie mam skoro się starł, kolejny problem-wołał o jakieś sterowniki- tu też nie miałam- czy to może jest wina tego ,że system próbowałam prze wifi postawić? No to przerwałam to wszystko bo miało być łatwo i intuicyjnie a tu klapa na całego. Aha i wybrałam aby zostawił mi pliki . dziś się juz podaje czekam na dalsze sugestię Mówiłem że aktualizacja systemu do wersji 10 na twoim urządzeniu mija się z celem. Brak sterowników pod system windows10. To jest mało wydajny notebook. Zostań przy W7 a aktualizację do W10 odznacz. Odnośnik do komentarza
pielegniarka Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Witaj aktualizacja biosu na tego rodzaju urządzeniach. pendrajw może być sformatowany w fat32 Mówiłem że aktualizacja systemu do wersji 10 na twoim urządzeniu mija się z celem. Brak sterowników pod system windows10. To jest mało wydajny notebook. Zostań przy W7 a aktualizację do W10 odznacz. Witaj:), mój upór co do Windows 10 bierze się stąd,że widziałam już kilka modeli podobnych netbooków ,które z powodzeniem przeszły z Windows 7 Starter na 10. Był model DELL,Acer ,ale one miały 1 GB RAM( innych danych nie zapamiętałam) i chodziły jeden był z wersji angielskiej i został spolszczony i znajomi mówili ,że jest to bardzo intuicyjne. Po prostu jest okazja mieć ten system za darmo ,wiec mając wolną chwilkę chciałam to zrobić, no zajmuje to mi więcej czasu niż myślałam,ale myślę ,że przy waszej pomocy system postawie na nogi do niedzieli. waham się tylko czy zainstalować go na czysto czy jednak zostawić moje ustawienia. A a czy Windows.old w obu przypadkach się ustanowi czy tylko w przypadku ,gdy zostawię sobie osobiste ustawienia? Co do odzyskania klucza zastosowałam narzędzie z postów https://www.fixitpc.pl/topic/25644-jak-odzyska%C4%87-klucz-do-win7-wytarta-naklejka/ wieslaw 531 oraz Win Keyfinder 1.75 Final oba narzędzia pokazały ten sam klucz(mam nadzieję,że są dobre). Odnośnik do komentarza
pielegniarka Opublikowano 6 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 WINDOWS 10 ZAINSTALOWANY:). CZAS TESTÓW:) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi