zibi2000 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Witam jako, że nie udało się uratować tej sytuacji: https://www.fixitpc.pl/topic/29889-explorerexe-b%C5%82%C4%85d-aplikacji-0xc000007b-nie-da-si%C4%99-zalogowa%C4%87/ postanowiłem przeformatować i zainstalować od nowa system; "pierdy..ard" razy przeformatowałem podczas instalacji; instalowałem z oryginalnej płyty DVD, wyświetlił się komunikat o błędzie pliku instalacyjnego; ściagnąłem kopię ze strony Microsoftu; przegrałem na Pendrive; stworzyłem bootowalnego pendriva; próbowałem zrobić tą instalację na drugim laptopie; na obu laptopach efekt ten sam; kopiował wszystkie pliki do końca, przeresetował się, zrobił ustawienia rejestru/urządzeń po czym wyświetlił sie komunikat jak w zał nr 1, po zresetowaniu wyświetla się komunikat nr 2 i ten się powtarza po każdym resecie; instaluję na dysku SSD Kingston, 64GB, na którym od kilku lat był Win7; sprawdzałem ustawienia na poprzednim systemie, żeby były pod SSD, bo nie zawsze z automatu optymalizował; ale może coś źle zrobiłem i coś jest z nim nie tak po 4 latach?! podłączyłem go przez usb do drugiego laptopa i zrobiłem jakiś pierwszy lepszy test chyba w HD Tune.. nie wykazał błędów.. ilość włączeń dysku: 3059 czas pracy dysku: 11.432 godzin może trzeba konkretnie przeformatować tego SSD, w sensie długi format, wybrać rodzaj klastrów itd itp? albo jakieś określone testy tego dysku?? albo jakieś inne pomysły? Odnośnik do komentarza
Davon Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Prawdopodobnie źle utworzyłeś nośnik z WindowsemJakim programem go robiłeś ?? Odnośnik do komentarza
zibi2000 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Prawdopodobnie źle utworzyłeś nośnik z Windowsem Jakim programem go robiłeś ?? Rufus na tym pendrivie mogą być też inne dane czy sam instalacyjny Windows? instalacja o tyle dziwna, że generalnie wszystkie pliki kopiuje, pierwsze etapy przechodzą ok, dopiero poźniej to coś dziwnego pokazuje,.. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi