EDgar8 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zanim się dowiedziałem to kliknąłem naturalnie i pobrał mi się plik comment.jse, ale go nie otwierałem. Oznak działania nie widzę, ale wie ktoś jak to zbadać? To jest bardziej ostrzeżenie i nie wiem czy takie coś w logach da się sprawdzić.Ale nie widzę niepożądanych działań więc raczej wszystko OK, ale dostarczę świeże logi. FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt GMER.txt Odnośnik do komentarza
Hajasz Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Samo pobranie pliku jest niegroźne. Dopiero po otwarciu tego pliku zaczyna się cały cyrk i dane na dysku zostają zaszyfrowane. Odnośnik do komentarza
EDgar8 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Samo pobranie pliku jest niegroźne. Dopiero po otwarciu tego pliku zaczyna się cały cyrk i dane na dysku zostają zaszyfrowane. Dlatego umieściłem to bardziej w formie ostrzeżenia niż prośby o diagnozę. Tak pół na pół Zanim się dowiedziałem to kliknąłem naturalnie i pobrał mi się plik comment.jse, ale go nie otwierałem. Oznak działania nie widzę, ale wie ktoś jak to zbadać? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 W raportach nie ma żadnych oznak, by zagnieździła się infekcja. Odnośnik do komentarza
EDgar8 Opublikowano 11 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Szczęście wielkie. Można zamknąć i do kosza. Bo temat infekcji też już raczej nieaktualny i obsługa Facebooka sobie z nią poradziła. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi