szymon189 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Nie wiem czy to wina infekcji czy coś innego. gmer.txt FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Jest tu owszem aktywny obiekt adware SearchmeToolbar w starcie, ale to być może nie ma związku z problemem. Wstępnie usuń tego dziada i zobaczymy co się stanie. USUWANIE ADWARE: 1. Klawisz z flagą Windows + X > Programy i funkcje > odinstaluj SearchmeToolbar. 2. Otwórz Notatnik i wklej w nim: CloseProcesses: CreateRestorePoint: HKU\S-1-5-21-3398741477-1664561108-1094157638-1002\...\Run: [searchmeToolbarST] => C:\Users\Ja\AppData\Roaming\SearchmeToolbar\SearchmeToolbar.exe [1607712 2016-06-02] () C:\Users\Ja\AppData\Roaming\SearchmeToolbar HKU\S-1-5-21-3398741477-1664561108-1094157638-1002\...\Run: [] => [X] Reg: reg delete HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\StartupApproved\Run32 /v "BlueStacks Agent" /f Reg: reg delete HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\StartupApproved\StartupFolder /v "Secunia PSI Tray.lnk" /f EmptyTemp: Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt w folderze z którego uruchamiasz FRST. Uruchom FRST i kliknij w Napraw (Fix). Czekaj cierpliwie, nie przerywaj działania. Gdy Fix ukończy pracę, nastąpi restart systemu. W tym samym katalogu skąd uruchamiano FRST powstanie plik fixlog.txt. 3. Zrób nowy log FRST z opcji Skanuj (Scan), bez Addition i Shortcut. Dołącz też plik fixlog.txt. JEŚLI POWYŻSZE NIE POPRAWI SYTUACJI: Sugestie: 1. Wykonaj test z czystym rozruchem: KLIK. 2. Sprawdź czy deinstalacja AVG coś wniesie do sprawy. Nawiasem mówiąc, Avast przejął AVG, nie wiadomo co się stanie na dalszą metę z antywirusem AVG. 3. W przypadku braku rezultatów wykonaj specjalny log wg tych instrukcji: KLIK. Zgłoś się na PW do moderatora mgrzeg, by się przyjrzał mu. Odnośnik do komentarza
szymon189 Opublikowano 23 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 Wykonałem, ale niestety nie pomogło. Fixlog niestety przez przypadek usunąłem wcześniej. Wrzucam plik FRST. FRST.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Co z częścią "JEŚLI POWYŻSZE NIE POPRAWI SYTUACJI"? Czy próbowałeś tych kroków? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi