Andman Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Witam. Mam problem z Win7. System startuje do momentu "trwa ładowanie windows". I to wszystko. Czekanie nie zmienia stanu rzeczy. Twardy restart i próba naprawy systemu poprzez systemowe narzędzie naprawy systemu nie ma końca. Cały czas komunikat, że trwa wyszukiwanie problemów. Wykonałem log z FRST poprzez wiersz poleceń (log w załączniku). Proszę o pomoc w usprawnieniu systemu. PS. Z opcji bootowania dokonałem diagnostyki komputera. Narzędzie zgłosiło kod błędu dysku 2000-0142. FRST.txt Odnośnik do komentarza
Myst Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Skoro jest 2000:0142 (Hard Disk failed) To nie zaszkodziłoby zobaczyć co w dysku piszczy - choćby z Parted Magic czy Hirens Boot Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Z opcji bootowania dokonałem diagnostyki komputera. Narzędzie zgłosiło kod błędu dysku 2000-0142. Temat przenoszę do działu sprzętowego. A log z FRST bezużyteczny i nic tu nie zdziałamy. FRST w ogóle nie wykrył zawartości dysku systemowego (ten dysk nie jest wyliczany w sekcji dysków, tylko w spisie partycji widać że jest twardy), w związku z tym nie był w stanie podmontować rejestru, ani nie wykrył żadnych plików na dysku. ATTENTION: Could not load system hive. ATTENTION: System hive is missing. To wszystko oznacza brak czytelności dysku z systemem. Odnośnik do komentarza
Andman Opublikowano 17 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 (edytowane) Jednak usterka dysku. Parted Magic zidentyfikował dysk, ale żadnej czynności nie mógł wykonać.Dziękuję za zainteresowanie problemem. Dysk wymieniony. Notebook działa rewelacyjnie. Edytowane 23 Czerwca 2016 przez Andman Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi