FilipG Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Witam, borykam sie z nietypowym problemem. system co jakis czas przestaje odpowiadac. nie zawiesza sie dokumentnie tylko jakby dysk przestaje pracowac (nie swieci sie czerwona lampka). mialem win 7 i dzialo sie to samo wiec zainstalowalem 10 (na 7-ce. nie od 0). stawialem na dysk na poczatku ale zadne programy nie pokazuja uszkodzen. sprawdzanie dysku pomaga na krotko. na 7-ce pokazywal mi problem z atrybutami.(czasami tak sie zawieszal ze wylaczalem z zasilania zeby odpalic wiec to moze byc przyczyna). zmienilem wczesniej plyte glowna z gigabyte na msi. problem ze sterownikami? w dzienniku systemu pokazuja mi sie co jakis czas komunikaty "Upłynął limit czasu (30000 ms) podczas oczekiwania na połączenie się z usługą Usługa raportowania błędów systemu Windows." "Urządzenie \Device\Harddisk0\DR0 nie jest jeszcze przygotowane do dostępu." ostatnio pokazal mi sie BSOD podczas gry w wiedzmina 3 z komunikatem memory_managment wiec zamienilem ram z 2 komputera. nic sie nie zmienilo. robilem skany avastem bitdefenderem antimalwarem. ten ostatni wykryl pare plikow w starym win 7. specyfikacja amd fx 6300 r9 280x 12 gb ram msi 970a-g43 (wczesniej GA-78LMT-USB3) Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Przed oceną stanu systemu (soft) pokaż: System Summary, Sensors, SMART, Menadżer Urządzeń, Error Scan (z HDTune) - KLIK. Odnośnik do komentarza
FilipG Opublikowano 13 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 chyba sam juz rozwiazalem ten problem. zmienilem port sata i kabel od zasilania do dysku. poki co jest dobrze. wczesniej pokazywalo mi nonstop 100% aktywnosc dysku przy 0/0 odczyt/zapis. jak bede mial chwile to wrzuce to wszystko Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi