Madox200 Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Komputer (laptop) jest ze mną jakieś 3 lata , wiadomo na początku żyleta śmigał jak wariat ale z czasem troszkę zwolnił i teraz mam pytanie czy z nim wszystko ok ?? I jeszcze jedno czy na takich parametrach jakie mam będzie śmigał win 10 ? (proszę o podpowiedź czym zeskanować komputer aby pokazać jakie ma parametry) Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt gmer.txt Odnośnik do komentarza
Madox200 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Fajnie że logi są pobierane , tylko czy mógłby ktoś mi powiedzieć czy wszystko gra ?? i czy mogę aktualizować do win 10 ?? Odnośnik do komentarza
Anonim10 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Pewnie że zwolnił, bo errorów dużo. A czy będzie śmigał jak żyleta dalej - to już zależy od kondycji dysku i zadbania, żeby softem nie zarzynać laptopa. U mnie system na laptopie aspire działa szybko z pierwszej instalacji 6 lat i tak ma trzymać. Daj screen z cristalldiskinfo http://crystalmark.info/download/index-e.html Daj screen error scan z hdtune - wystarczy wersja portable http://www.programosy.pl/program,hd-tune-portable.html Nie aktualizuj na razie do W 10. Zobaczy się wpierw, w jakiej kondycji dysk. Gdy będzie error scan do końca zielony, a crystalldiskinfo nie pokaże błędów na dysku, to wtedy zrobisz tak: Wpierw zainstalujesz system z recovery, odinstalujesz capware i dopiero wtedy zaktualizujesz do W 10. Przez ponowną instalację W 7 pozbędziesz się konfliktów. Odnośnik do komentarza
Madox200 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 i co dalej ?? Odnośnik do komentarza
Anonim10 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Dalej, to masz problem. Możesz zacząć pozwolić systemowi naprawić (skanuj dysk i spróbuj odzyskać uszkodzone sektory). Te opcje znajdziesz klikając na dysk PPM i wybierając właściwości. Potem narzędzia i pierwsze - ta opcja sprawdza (...). Zaznaczasz dwie pozycje, bo na pewno to, co pokazał crystalldiskinfo, a co spowalnia system, to błędy reallocated sectors count. Potem sprawdzisz w crystalldiskinfo. jedziesz z tym koksem po kolei na każdym dysku. Odnośnik do komentarza
Madox200 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zrobiłem jak mówiłeś , dysk C sprawdzał sie po ponownym uruchomieniu systemu , trwało to dość długo ale po ponownym uruchomieniu wyskoczył komunikat że wszystkie sektory są ok i ogólnie z dyskiem jest ok , tak samo z dyskiem D przeskanowane z naprawianiem i komunikat że ok. Odnośnik do komentarza
Madox200 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 czy mógłby mi ktoś doradzić co dalej , proszę Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi