EDgar8 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Dzisiaj Windows pokazał mi komunikat Rozważ wymianę baterii Przejrzałem raport i widzę, że żywotność jest niska ale jest też kilka błędów. Czy powinienem rozważać już wymianę i jak zlikwidować przyczyny tych ostrzeżeń? Wiem, że może błahe pytanie, ale proszę o analizę czy mam się bać. http://www5.zippyshare.com/v/r7bZVQMb/file.html Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Z bateriami żaden tego typu program nie pomoże, rozbieznosci miedzy tym co pokazuje, a tym co jest w rzeczywistosci moga (choc wcale nie musza) byc bardzo duze. Trzeba całkowicie rozładować baterię, a potem zmierzyć ile prądu pobierze przy ładowaniu. Nie ma innego sposobu. Przy czym w laptopowych bateriach dochodzi ten problem, że jest kilka ogniw. Różne ogniwa mogą być w różnym fizycznym stanie. Jedne bardziej zużyte, drugie mniej. W baterii generalnie jest "komputer", który się tym wszystkim zajmuje. Jezeli uwazasz, ze laptop na baterii pracuje zbyt krótko to faktycznie wymiana jest niezbędna. Pamiętaj, że zamienniki są tańsze dużo od oryginału. Jedynym parametrem dla baterii jest liczba miliamperogodzin (mAh). Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi