Skocz do zawartości

Corel Draw przestał działać. Pomocy mój dyplom:(

imaxaya

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Tworzę swoja pracę dyplomową, a corel zaczyna się sypac. Czy ktoś z was może mi pomóc? 

Corel x5 system operacyjny Win 7 64 bit 

Wszystkie pliki otwierają sie normalnie tylko jeden nie. Mianowicie ostatnio stworzyłam sobie elewacje budynku z deseniem cegły i zakreskowaniem, jescze 3 dni temu plik się otwierał teraz po otwarciu działa przeskakiwanie po stronach, ale jak tylko kliknę stronę gdzie znajduje sie felerna elewacja "corel draw przestał działać" nie mogę pliku zapisać ani eksportować bo dzieje się to samo. Bardzo mi zalezy na uratowaniu plików, nie wiem co robić.

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Czy coś jeszcze się sypie? Czy coś zmieniałaś ostatnio na kompie itp?
Kiedy komp był czyszczony? Kiedy wymieniane pasty termoprzewodzące?

Prześlij 4 logi z tych zasad:
https://www.fixitpc.pl/forum-38/announcement-3-wa%C5%BCne-zak%C5%82adanie-tematu-obowi%C4%85zkowe-logi/

I prześlij print screeny z HWINFO32/HWINFO64 oraz CrystalDiskInfo z tych zasad:
https://www.fixitpc.pl/topic/155-zak%C5%82adanie-tematu-jakie-informacje-podawa%C4%87/
by zobaczyć czy problem systemowy czy sprzętowy.
Zrób backupy wszystkiego ważnego co masz na kompie, na pendrive albo dysk zewnętrzny, póki wszystko działa, w razie gdyby wszystko padło.

• 2 tygodnie później...

Imaxaya, mam ten sam problem, kiedy plik jest przeładowany bitmapami, albo ma za duzo punktów wektorowych albo jakichś "bajerów" w stylu wypełnien tonalnych. Najlepiej wtedy otworzyć kopię zapasową i zmienic widok na "szkieletowy" ( nie wiem czemu, ale mniej męczy corela) . Plik od razu zapisac pod inną nazwą . jesli masz w pliku zdjęcia - przekształć w mniejsze mapy bitowe i na bieżaco plik zapisuj ( najlepiej pod róznymi nazwami). Może być tak , ze jakas bitmapa jest felerna i to przez nią corel sie wysypuje.

Warto tez poszukać pomocy na forum corelowym :)