kerpal Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Witam, kurcze nie mogłem nic znaleźć na tym forum... chodzi mi o programy typu ccleaner , jakie polecacie ? które są dobre i jak je skonfigurować tak żeby nie usunęły ważnych plików windowsa ?? mam ccleanera, czy on wystarczy ? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Nie szukałeś dokładnie. https://www.fixitpc.pl/topic/283-auslogics-disk-defrag-screen-saver-defragmentator/ https://www.fixitpc.pl/topic/344-req-najlepszy-program-do-czyszczenia-rejestru/ Odnośnik do komentarza
Grigory Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Dobrym oprócz Cclanera pomocnym jest tzw. Odkurzacz nie ma co się rozpisywać o zasadach jego działania i funkcjach. Ja osobiście polecam w wersji 11 TU, te wyżej są jakieś przekombinowane i nie ma co go aktualizować do tych wersji. Ustawienia też nie są skomplikowane. Wypróbuj też Eusing Free Registry Cleaner. Te trzy działają u mnie na Xp i win 7. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 CCleaner nigdy nic u mnie nie naruszył, natomiast wspomniany Odkurzacz kilka lat temu, jeszcze na Windows XP, posprzątał mnie dokumentnie. Skończyło się wgraniem backupu. Nie wiem, jak to wygląda w nowszych wersjach tego programu, ale pewna nieufność pozostaje. Odnośnik do komentarza
kerpal Opublikowano 16 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 No to jak nie wiedziałęm, tak nie wiem dalej ;] Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Ustaw CCleaner według uznania. Wiem, że to mało konkretne, ale każdy woli inne ustawienia, ja wywalam z systemu wszystko, z wyjątkiem pamięci podręcznej miniaturek. Z przeglądarek: wszystko, oprócz zapamiętanych haseł. Potem jeszcze odpal Auslogics Registry Defrag. Odnośnik do komentarza
kerpal Opublikowano 17 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Ale ccleaner używam juz kilka lat, chcę jeszcze coś innego, podobnego do ccleanera... Odnośnik do komentarza
FWaldek Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Ja prócz wcześniej wymienionego CClenera używam także Vit Registry Fix ze względu na dość bogate możliwości skanu poza tym jest po polsku i ma moduł do defragmentacji rejestru co bardzo się przydaje po wyczyszczeniu błędnych i niepotrzebnych wpisów w rejestrze. Tak a pro po to chyba nawet Picasso gdzieś opisywała lub polecała ten program do takich rzeczy. Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Ale ccleaner używam juz kilka lat, chcę jeszcze coś innego, podobnego do ccleanera... Przebieraj/wybieraj: http://www.softpedia.com/get/Security/Secure-cleaning/ Odnośnik do komentarza
kerpal Opublikowano 17 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Bonifacy, tak to ja też sobie umiem znaleźć, włączyć i po chwili robić format... ten vit taki niezbyt pewny wg mnie... Odnośnik do komentarza
ichito Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 ten vit taki niezbyt pewny wg mnie... Vit Registry Fix jest świetnym programem oczywiście zakładając, że jak w przypadku wszystkich innych "cleanerów" należy zwracać uwagę - przynajmniej na początku poznając program - co chce usunąć, ponieważ każdy komputer jest właściwie "osobnym światem". Używam chyba ze 2 lata i bez żadnych problemów zarówno na WinXP jak i W7. Na początku radzę używać na domyślnych ustawieniach szczególnie przy czyszczeniu rejestru. Ponadto bardzo dobrym pakietem jest Glary Utilities...osobiście używam wersje portable nie wymagającą instalacji. Eusing Registry Cleaner - świetny wybór, bo choć program nie jest demonem szybkości, to od lat kilku (tak z 5-6) nie narobił mi kłopotów na żadnym komputerze. Co do CCleanera - bez komentarzy,bo program broni się sam. Używam go od wersji chyba w okolicach 1.2 czyli ze 6 lat i złego słowa nie powiem o tym programie Odnośnie defragmentacji: rejestr: NTREGOPT lub odpowiedni moduł w Vit registry Fix pliki: PageDefrag (pliki systemowe), poza tym Ultimate Defrag Free (na XP) i Puran Defrag Free (na W7). Odnośnik do komentarza
Grigory Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Co do odkurzacza to należy zostawić ustawienia domyślne lub uważnie dokonać zmian. Ja odkurzaczem sprzątnąłem sobie internet w XP. Jest też możliwość ustawienia kopii usuwanych elementów przy usuwaniu poszczególnymi modułami, ale ponoć zajmuje to sporo miejsca (skórka za wyprawkę). Zasadniczo chodziło mi o podstawową funkcję: Szybkie czyszczenie dysku. Mam go na 7 i XP. Odnośnik do komentarza
Anonim5 Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 kerpal chodzi mi o programy typu ccleaner , jakie polecacie ? Na "cito": instalacja nadzorowana - Total Uninstall oczyszczanie rejestru - Vitsoft Vit Registry Fix defragmetnacja rejestru - Auslogic Registry Defrag defragmentacja dysku - Raxco Perfect Disk oczyszczanie dysku - CCleaner pozostałe - własna interwencja Odnośnik do komentarza
Anonim4 Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 "Dobrym oprócz Cclanera pomocnym jest tzw. Odkurzacz nie ma co się rozpisywać o zasadach jego działania i funkcjach. Ja osobiście polecam w wersji 11 TU, te wyżej są jakieś przekombinowane i nie ma co go aktualizować do tych wersji" To chyba jest kwestia innego interfejsu. Program w nowszych wersjach działa lepiej (wiem, mogę nie być obiektywny) ale zgadzam się, że wygląd nie jest intuicyjny. W wersji 13-tej wygląd będzie o wiele bardziej przyjazny Wracając do pytania- 99% problemów z używania takich cleanerów bierze się z tego, co ostatnio stało się narodowym przekleństwem: ludzie po prostu nie czytają, wolą sobie klikać. Mam kilka programów sprzątających (cokolwiek przez nazwę rozumiemy) ale najbardziej konkretne są: CCleaner, Comodo System Cleaner, Odkurzacz i Registry First Aid z jakiejś promocji. Ps. Przy okazji zapraszam do bycia betatesterem programu. Odnośnik do komentarza
tomek2323 Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Ja mam jedynie CCleaner i Odkurzacz i tyle mi wystarcza. Programy są darmowe więc nie będziesz miał problemu z znalezieniem. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi