Camilo Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Witam, Miałem wypadek i nie mogę używać prawego przycisku myszy. Czy jest możliwe ustawienie przytrzymania lewego jako prawy przycisk myszy lub dwukliku lub trzykliku lub przycisku na klawiaturze jako prawy przycisk myszy? Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Nie podałeś jaki masz system, ale na W7 leci tak http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows/change-mouse-settings#1TC=windows-7 Odnośnik do komentarza
Camilo Opublikowano 5 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Mam W8.1 Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Chyba to samo dotyczy W8. https://www.microsoft.com/hardware/pl-pl/help/windows-8/how-to/mouse/how-to-mouse_configctrlpanel Odnośnik do komentarza
Camilo Opublikowano 6 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Dzięki, ale tu nie ma takich opcji. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 A ja myślę że są. Wejdź w opcje myszy i kliknij zakładkę Przyciski. Pokaż zrzut ekranu. Przyciski: konfigurowanie myszy dla użytkowników prawo- lub leworęcznych (ustawienie domyślne to obsługa praworęczna), zmiana i sprawdzenie szybkości reakcji na dwukrotne kliknięcie oraz włączenie/wyłączenie funkcji BlokadaKliknięcia, która pozwala na zaznaczanie lub przeciąganie elementów bez konieczności naciskania przycisku myszy. Odnośnik do komentarza
Camilo Opublikowano 7 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Nie znacie jakiegoś programu do ustawień myszy? Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Moim zdaniem nie da się w powyzszy sposób zastąpić prawego przycisku myszy. To nierealne. Są dwie opcje główne drogi: Albo zastąpienie prawego przycisku myszy przyciskiem z klawiatury. To umożliwi nawet windowsowe rozwiązanie: Panel sterowania\Ułatwienia dostępu\Centrum ułatwień dostępu\Ułatw korzystanie z myszy Możesz też się pobawić takim programem jak: https://www.highrez.co.uk/downloads/xmousebuttoncontrol.htm Tam mozesz zastapic prawy przycisk myszy jakimś scrollem czy innym przyciskiem. Program domyślnie w jez. angielskim, ale mozesz zmienic w ustawieniach na polski, po zatwierdzeniu zmian i ponownym uruchomieniu bedzie po polsku. No i opcje dla zaawansowanych to coś w stylu Autohotkey, wymagane jednak umiejętności programowania. Myślę, że któreś z dwóch pierwszych rozwiązań Ci podpasuje. Luknę w necie czy są jakieś gotowe rozwiązania dla Twojego problemu... Odnośnik do komentarza
Camilo Opublikowano 7 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Thanks . Ale w tym pierwszym sposobie gdzie dokładnie? Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Albo zastąpienie prawego przycisku myszy przyciskiem z klawiatury. To umożliwi nawet windowsowe rozwiązanie: Panel sterowania\Ułatwienia dostępu\Centrum ułatwień dostępu\Ułatw korzystanie z myszy Przecież napisałem . Odnośnik do komentarza
Camilo Opublikowano 7 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Wszedłem tam, ale tam nie było zastąpienia prawego przycisku. Jak było to pokaż screen. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Moim zdaniem nie da się w powyzszy sposób zastąpić prawego przycisku myszy. To nierealne. Może nie jest to pełna możliwość zastosowań, ale na drugim obrazku jest możliwość zaznaczenia opcji Przełącz przycisk podstawowy i pomocniczy. Zaznaczenie tej opcji powoduje że zaczyna działać lewy jak prawy. Odnośnik do komentarza
Camilo Opublikowano 7 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Może nie jest to pełna możliwość zastosowań, ale na drugim obrazku jest możliwość zaznaczenia opcji Przełącz przycisk podstawowy i pomocniczy. Zaznaczenie tej opcji powoduje że zaczyna działać lewy jak prawy. To mnie nie interesuje, wtedy nie mógłbym używać lewego kliku pod prawym przyciskiem, a to już kaplica Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Włącz funkcje klawisze myszy. Opis tu: http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows7/use-mouse-keys-to-move-the-mouse-pointer Odnośnik do komentarza
Camilo Opublikowano 7 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 I co to mi da? Wolę XMouseButtonControl. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 wtedy nie mógłbym używać lewego kliku pod prawym przyciskiem, a to już kaplica No własnie to jest ta funkcja. Następuje zamiana przycisków. Problem jest w tobie a nie w urządzeniu. Bo ty niczego nie próbujesz. EOT. Odnośnik do komentarza
Camilo Opublikowano 8 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 No własnie to jest ta funkcja. Następuje zamiana przycisków. Problem jest w tobie a nie w urządzeniu. Bo ty niczego nie próbujesz. EOT. Co? Problem jest we mnie, bo jestem inwalidą? Chodź się zamień. Dziękuję Groszexxx. XButtonControl dało radę. EOT. Odnośnik do komentarza
Camilo Opublikowano 8 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Jak ustawić w XButtonControl żeby prawy przycisk myszy działał np za pomocą przycisku Z? Odnośnik do komentarza
janton Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Prawy przycisk myszy można symulować też klawiszem drugim od spacji po prawo Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi