adela Opublikowano 15 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Komputer sie bardzo zawiesz , wszystko robi wolno, zwłaszcza internet , filmy sie zacinają, chciałam zrobić te obowiazkowe logi ale napisaliscie że mam pobrać FRST64 z tej strony co podaliście linka wiec pobrałam a mój komputer odmówił otworzenia bo jest zainfekowany i zrobiłam tak jak mówicie zeby kliknąć na " uruchom mimo to" ale ten punkt 2 . w instrukcji sie nie pojawił tylko Panda szybko zneutralizował wirus ale nazwy wirusa nie zdązyłam spisać była długa a ten dymek co Panda wyrzuciła że wirus był to szybko zniknął i Frst64 tez go Panda chyba wywaliła bo go nie ma , zrobiłam kilka razy i zawsze nie ma juz punktu2 instrukcji bo Panda jest szybsza niz sie pojawi punkt 2. i nie wiem skad pobrać te programy do logów. Bardzo proszę o jakieś miejsce gdzie nie jest zainfekowany program sama to lepiej zebym nie kombinowała tak jak piszecie, bo wpadłam na pomysł zeby wywalic na chwilę Pande ale nawet nie wiem jak ją wyłaczyc. Ratunku!!!!! Odnośnik do komentarza
janton Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Jeśli nie jesteś w stanie wyłączyć Pandy poprzez kliknięcie prawym przyciskiem i wybranie exit/wyjdź/zamknij/cokolwiek, to możesz przejść do procesów (skrót ctrl+shift+esc) a następnie wyłączyć proces odpowiadający za Pandę bezpośrednio (panda.exe albo coś podobnego), wtedy będziesz mogła zrobić logi. Odnośnik do komentarza
adela Opublikowano 16 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Nie mogłam uruchomić ani FRST64 bo mi Panda wyrzucała ze mam wirusa i szybko neutralizowała i ten program znikał, teraz jak wyłączyłam pande i zapore wszystko sie udało FRST.txt Shortcut.txt Addition.txt GMER.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Temat przenoszę do działu Windows, żadnych oznak infekcji. I te logi FRST zostały już zrobione najwyraźniej po deinstalacji Pandy - jeszcze odinstaluj Panda Security Toolbar. Nasuwa się pytanie czy po deinstalacji Pandy wystąpiły jakieś zmiany w działaniu systemu i czy opisywane problemy nadal aktualne? Odnośnik do komentarza
adela Opublikowano 16 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Nadal aktualne, a znów włączyłam Pandę czy wyłączyć, Logi robiłam po wyłączeniu Pandy bo ona mi wywalała Frst64 i nic nie moglam zrobić. Dziwna sprawa bo on do niedawna śmigał jak dziki a terraz nawet filmy sie zatrzymują co chwilę, strony się ładuja tak długo ze mozna wyjsc i herbatke sobie zrobić w tym czasie , nie cały czas, raz jest w miarę dobrze a raz takie bagno. No w każdym razie w porównaniu do jego normalnego działania to bardzo xle. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 znów włączyłam Pandę czy wyłączyć Masz Pandę odinstalować z panelu programów. Potem zrób nowy skan FRST i wstaw raport. Odnośnik do komentarza
adela Opublikowano 22 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Najgorzej jest z internetem wszystkie filmy się co chwilę zatrzymują albo jak słucham sobie kazania na audio tez sie zatrzymują co chwile nawet te nagrane co mam na dysku. FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
adela Opublikowano 28 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 No juz dawno wstawiłam raport i nic a mam odinstalowany program antywirusowy , czy to niebezpiecznie tak bez antywirusa żyć dłuższy czas czy nie problem.? A ten laptop to bardzo dziwnie teraz chodzi juz tak wolno ze nie jednym ciurkiem tylko schodkowo ne umiem tego inaczej wytłumaczyc. No i jak ładuję stronę to ona skacze wyzej nizej ze 3-4 razy az wskoczy na stałe miejsce no w ogóle zrobił sie straszny syf a to jeszcze parę miesiecy temu był bardzo szybki dobry laptop a jest żęch , ja to jednak mam pecha co nie wezmew swoje ręce to niszczeje w strasznym tempie. Chociaż powiedzcie czy to da sie jeszcze przywrócic do w miarę normalnego funkcjonowania. Odnośnik do komentarza
adela Opublikowano 17 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zappa możesz zerknąc na ten mój problem. Bo odinstalowałam pande jak kazałeś i to nic nie dało. Odnośnik do komentarza
adela Opublikowano 26 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Proszę o pomoc , juz jest coraz gorzej teraz np foilmy zatrzymują sie co chwilę a czasem na dłużej np nawet 10 min , co jak mam zrobić ,, ratunku!!!!!!!!!!!! czy moze jeszcze raz skanować bo teraz jest gorzej niz było to ju z długi czas minął od skanowania mogło sie dużo zmienic . skanować jeszcze ??????? Odnośnik do komentarza
adela Opublikowano 3 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Dlaczego nie odpowiadoci czy coś źle robię bo nie rozumiem, jeśli się nie da nic zrobić to napiszcie że nie da sie bo nie wiem czy dalej czekać napisałam o tym problemie 15 maja a jest lipiec wiec rozmyślam co jest nie tak że nie odpowiadacie i nie rozumiem. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Kto jest dostawcą internetu? Za pomocą czego łączysz się z netem? Masz następujące błedy ==================== Wadliwe urządzenia w Menedżerze urządzeń =============Name: Realtek PCIe FE Family ControllerDescription: Realtek PCIe FE Family ControllerClass Guid: {4d36e972-e325-11ce-bfc1-08002be10318}Manufacturer: RealtekService: RTL8168Problem: : Your computer's system firmware does not include enough information to properly configure and use this device. To use this device, contact your computer manufacturer to obtain a firmware or BIOS update. (Code 35)Resolution: The Multiprocessor System (MPS) table, which stores the resource assignments for the BIOS, is missing an entry for your device and needs to be updated.Obtain a new BIOS from the system vendor.==================== Błędy w Dzienniku zdarzeń: =========================Dziennik Aplikacja:==================Error: (05/22/2016 01:43:20 PM) (Source: Application Error) (EventID: 1000) (User: )Description: Nazwa aplikacji powodującej błąd: BlueSoleilCS.exe, wersja: 9.0.723.0, sygnatura czasowa: 0x5062b290Nazwa modułu powodującego błąd: tl_filter.dll, wersja: 0.0.0.0, sygnatura czasowa: 0x505fc6a9Kod wyjątku: 0xc0000094Przesunięcie błędu: 0x0000d53dIdentyfikator procesu powodującego błąd: 0x12fcGodzina uruchomienia aplikacji powodującej błąd: 0xBlueSoleilCS.exe0Ścieżka aplikacji powodującej błąd: BlueSoleilCS.exe1Ścieżka modułu powodującego błąd: BlueSoleilCS.exe2Identyfikator raportu: BlueSoleilCS.exe3Pełna nazwa pakietu powodującego błąd: BlueSoleilCS.exe4Identyfikator aplikacji względem pakietu powodującego błąd: BlueSoleilCS.exe5 sprawdź w menedżerze urządzeń karty sieciowe, możesz dać obrazek (rozwinięta gałąź) Odnośnik do komentarza
adela Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 No i zaczynają się schody bo nie wiem jak skopiowac z tego menagera urządzeń . Nie da się zwykle bo nie idzie zaznaczyc . No i nie wiem a ajest tych kart sieciowych duzo czy przepisać po prostu? Tylko się nie denerwuj na mnie wiesz ze nie znam sie na żadnych technicznych sprawach, sorrki. Moze napisz jak dać ten obrazek bo nie umiem Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Tylko się nie denerwuj Łatwo mówić. chyba prościej się nie da http://tipy.interia.pl/artykul_2165,jak-zrobic-zrzut-ekranu.html Odnośnik do komentarza
adela Opublikowano 5 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 No i nie poszło mi to ja po prostu przepisze po literce bo to wszystko nie działa mam ten klawisz prt.sc ale jak naciskam nic nie działa tam w tym artykule wszystko jest dla windows XP i Vista a ja mam win 8 nie będę w to wnikać bo i tak nic nie rozumiem. sa dwie karty sieciowe Ralink RT3290 802.11 bgn Wi-Fi Adapter Realtek PCle FE Familly controler Najpierw myślałam ze wszystkie te rzeczy to są te karty ale widzę ze to inne rzeczy a karty sieciowe tylko te dwie , każda z nich z przodu ma takie obrazeczki dwuch monitorków i ta druga karta na tych monitorkach ma taki trójkącik jak tu na dole wpisu przycisk pt:" zgłoś" z takim wykrzyknikiem żółty jest ten trójkąt. Niestety nie moge zrobić tego zrzutu bo nawet się popłakałam jak to czytałam nie dam rady mimo szczerych chęci ale myśle ze skoro przepisałam dokładnie to będziesz wiedział co to jest, przepraszam ze mi nie wyszło. Tak bym chciała rozumieć takie rzeczy ale mi nie wychodzi sorry nie robie tego złosliwie . Tak mi tem komp chodzi słabo że nie mogę nic na nim pracować. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 nawet się popłakałam jak to czytałam nie dam rady mimo szczerych chęci Nie płacz tylko weź się do roboty. Wejdź do menedzera urządzeń rozwin gałezie kart sieciowych i zrób zrzut ekranu czyli obrazek. Wstaw go na forum. http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/zrzuty-ekranu-windows-8.html Odnośnik do komentarza
adela Opublikowano 9 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Dobrze ale to trochę potrwa zanim sie naucze tego zrzutu robić musze poćwiczyć i to najpierw rozkminić, u mnie to idzie wolno . Odnośnik do komentarza
adela Opublikowano 9 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Udało mi się , chyba jestem mistrzem swiata wszystko zrozumiałam , ile ja się tu u was juz nauczyłam , bardzo jestem wam wdzieczna . jakaś dziwna sprawa raz sie pokazuje tak dużo kart a innym razem tylko dwie . Mam jeszcze dziwny problem jak nacisne prawy klawisz myszy to kółeczko kreci sie w nieskończonośc zani otworzy sie tabelka. Nie zauważyłam tego bo dawniej nie urzywałam wcale prawego klawisza myszy, jakoś nie miałam potrzeby Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Z prawokliku na PCIe FE Family Controller > Własciwości >Szczególy > z listy wybierz identyfikator sprzętu> Skopiuj i wklej Odnośnik do komentarza
adela Opublikowano 12 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 co to jest " PCIe FE Family Controller" tego nie wiem a domyślam sie że mam w to kliknąć prawym klawiszem . Odnośnik do komentarza
adela Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 No nie mam juz siły do tego kompa nie da sie na nim nic robić,chodzi coraz gorzej , już ani filmu nie obejrzę ani nic robic nie mogę bo nawet przewijanie stron to problem bo sie nie przewija normalnie tylko czeka potem nagle skacze , co chwile sia zatrzymuje. pomóżcie bo nie stać mnie na nowego kompa, z reszta mysle ze nie ma co nowego kupować bo wszystko w moich rękach sie jakos psuje. Żeby chociaż odrobine lepiej chodził nie mam wielkich wymagań zeby był super szybki no ale żeby choć sie dało strony przewijac i film obejrzeć bez ciagłego zatrzymywania . Odnośnik do komentarza
com2pablo Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Na moje oko to dysk Ci pada, albo coś go nadmiernie używa. Odnośnik do komentarza
adela Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 no i co w związku z tym? Odnośnik do komentarza
com2pablo Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Sprawdź dysk. Najprościej będzie wgrać czystego Windowsa i sprawdzić czy komputer dalej muli, jeśli tak... kup nowy dysk. Odnośnik do komentarza
adela Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 No ale ja nie mam zielonego pojęcia o wgrywaniu nowych windowsów , muszę chyba poprosic kolegę, zapytam czy mi to zrobi. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi