sweetBe4r Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam serdecznie, wszystkich użytkowników fixitpc.pl. Mam następujący problem. W ubiegłą sobotę mój PC zaczął sypać BSOD-ami. Pierwszy pojawił się prawdopodobnie gdy PC był w stanie uśpienia, następne pojawiały się po kilku minutach od włączenia komputera. Trwało to jakiś czas, aż do momentu kiedy objawy same ustąpiły...od tamtego czasu cisza. Dodam, że podobna sytuacja miała miejsce kilka miesięcy temu, dokładnie w ten sam sposób. Wtedy również objawy same ustąpiły i dałem sobie wtedy z tym spokój. Jednakże teraz postanowiłem coś z tym zrobić, bo oprócz wyłączającego się komputera w gratisie straciłem wszystkie ustawienia w winampie i hasła w firefox. Firefox udało się uratować poprzez synchronizacje z serwerem. Akurat obydwa te programy miałem uruchomione gdy były BSOD-y, używam ich od dawna, a w ostatnim czasie nie było aktualizacji. Kierując się poradami z forum przeprowadziłem diagnostykę. Najpierw przeskanowałem system za pomocą narzędzia sfc /scannow, otrzymując wynik " Funkcja Ochrona zasobów systemu Windows odnalazła uszkodzone pliki, ale nie może naprawić niektórych z tych plików ", następnie próbowałem dokonać naprawy za pomocą dysku instalacyjnego systemu, również bez powodzenia. W HD Tune sprawdziłem dysk systemowy, wszystko w porządku, tak samo sprawdziłem RAM, również żadnych błędów. Przestudiowałem poradnik Diagnostyka samoczynnych restartów i BSOD i postanowiłem tu zamieścić to co udało mi się wyciągnąć z BlueScreenView i Debugging Tools for Windows. Pozdrawiam i liczę na pomoc życzliwych ludzi :-) ...a i jeszcze raporty z FRST. BSOD 1.txt BSOD 2.txt Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez sweetBe4r Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi