kazkus Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Witam Aktualizacje odhaczyłem, mimo to pojawia mi się taki komunikat o błędzie GWXUX. Jest to komunikat zapraszające do aktualizacji do Windows 10 Wywala dosyć często. Poszukałem i znalazłem takie coś: 1. Odpalić edytor rejestru 2. W kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Gwx dodać Dword o nazwie "DisableGwx" (bez cudzysłowiów oczywiście) i ustawić jej wartość na 1 Ma to pomóc zablokować ten komunikat.Ale ja nie mam takiej ścieżki. Po Windows nie mam Gwx. Czy ktoś wie co na to w ogóle poradzić. Nie mam zamiaru aktualizować. I tak mam w prawym dolnym rogu "Kompilacja 7601" i nie wiem jak się tego pozbyć.Nie mówiąc o dotykowym ekranie. Pozdro. Odnośnik do komentarza
kazkus Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Witam Jakby kogoś to interesowało trzeba pobrać GWX Control Panel. Jest po angielsku ale : http://blog.ultimateoutsider.com/2015/08/using-gwx-stopper-to-permanently-remove.html Tu jest wszystko opisane.. Pozdrawiam. Do zamknięcia. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi