gustaw99 Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 z dodaj/usuń To ja się przyznam....bez bicia ( z biciem też bym sie przyznał ):/ Pierwotnie jestem tu w sprawie laptopa i to mnie interesuje nadal. Po sciagnieciu IE8 oraz SP3 zwróciłaś mi uwagę dlazego nie odwiedziłem Windows Update. Natychmiast to uczyniłem z tym że już w tym momencie "byłem na stacjonarnym" ( takie lekkie zamotanie;) ) Czyli tu ( na stacjonarnym) nie mam IE8 oraz SP3 ale odwiedzilem Windows Update. Na laptopie mam zaś wszystko ale nie odwiedziłem Windows Update do czasu jak nie zrobię porządku ze stacjonarnym. ( tam nie ma sytuacji kiedy wolają o rejestrację windowsa) aktualizacje wyłączyłem i jest w tej chwili w porzadku. W tym natomiast mam co mam . Zrobiłem screena by pokazać co mam w dodaj unuń programy w temacie aktualizacji. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 gustaw99 i to jest wprowadzanie w błąd. Temat ma tytuł "laptop unieruchomiony" i ja bez wyraźnego sformułowania od razu zakładam, że wszystko co zgłaszasz na temat działania dotyczy laptopa a nie stacjonarnego. Ja tu naprawiam laptopa a nie stacjonarnego (na temat którego zupełny brak danych) i stacjonarny był w moim rozumieniu poza obszarem zainteresowania (używany tylko do komunikacji pośredniej na forum by ożywić laptopa). Nagle wyskakujesz ze stacjonarnym i jego Windows Update. Screen z Dodaj / Usuń nie powie mi za dużo. To nie podświadcza wcale kompletu łat ani nie pozwala mi ocenić czego brakuje. I szczerze mówiąc ja nie wiem na czym polega teraz Twój problem i na którym kompie .... Odnośnik do komentarza
gustaw99 Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Picasso, rozumiem Cię. pewnie sie wściekłaś. Cały czas pisałem o laptopie. Jedynie pomyliłem się. Zamiast na laptopie odwiedzic Windows Update to ja wlazłem ze stacjonarnego, akurat byl włączony z niego sprawdzałem wiadomości. Obecnie sytuacja jest taka że z laptopa nie wchodziłem w Winows Update ( poki co) ponieważ obawiam się że będę miał podobne komunikaty o legalności systemu jakie tu na stacjonarnym mam. Wiedząc jak sobie obecnie tu z tematem poradzić oczywiście z laptopa odwiedze Windows Update i zainstaluje wszystkie krytyczne sytuacje jak to wczesniej nazwałas. Cholerka, teraz nie wiem czy do stacjonarnego powinienem również zainstalowac przeglądarkę IE8 I SP3 czy to co mi sie poinstalowalo z Windows Update bez tych obu jest potrzebne jak psu na bude czy nie zaszkodzi to mieć. Problemu jako takiego nie ma prócz tego że pojawia sie ten kom unikat o rejestracji produktu. No glupio wyszlo..Nie będziesz sie już złościć? Powiedz że nie;( Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Bez przesady, ja się nie złoszczę wcale. Cholerka, teraz nie wiem czy do stacjonarnego powinienem również zainstalowac przeglądarkę IE8 I SP3 czy to co mi sie poinstalowalo z Windows Update bez tych obu jest potrzebne jak psu na bude czy nie zaszkodzi to mieć. Oczywiście, zasada taka sama: system powinien być maksymalnie zaktualizowany. Nie ma się też co martwić, że z Windows Update zainstalowały się aktualizacje (widzę w spisie przy większości hasło "zabezpieczeń") przed nałożeniem SP3 i IE8. Instalatory SP3/IE8 i tak się odpowiednio zajmą plikami, które są wspólne dla starszych łat i nowszego SP/IE8. Oczekuję, że porobisz co masz zrobić i zgłosisz się tu z jasnym komunikatem co i jak i na którym. I czy coś jeszcze należy naprawiać. . Odnośnik do komentarza
gustaw99 Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Ufff kamień spadł mi z serca. Tak zrobię. Poswiecilas mi duzo czasu wiec nie chciałem juz zaprzątac głowy stacjonarnym, sądziłem że juz sam sobie poradze....wreszcie czas czegos sie nauczyc;) Sądzę że naprawiać już nie trzeba bęzie, no chyba że moje talenta są tak nikłe że zanim cos uporzadkuję to zdąże coś przy tym zepsuć. Ale zgłoszę się z jasnym komunikatem:) Dobranoc. Odnośnik do komentarza
gustaw99 Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 (edytowane) Dobry wieczór. Zgłaszam się w celu poinformowania że wszystko jest w porządku z moimi dwoma komputerami. Wszystko działa bez zarzutu, nie tnie sie ... Jak zdążyłem Cie poznać Picasso, pewnie myślisz sobie: co Ty wiesz, w nogach spisz! Tak czy siak bardzo dziękuję Ci za pomoc oraz że byłaś wobec mnie taaaaka cierpliwa. Jesteś wielka! Pozdrawiam - Mateusz Edytowane 21 Lutego 2011 przez picasso Wątku z "poznaniem" nie kapuję. Temat rozwiązany. Zamykamy. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi