d4rqu Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 JAK WYMUSIĆ START USŁUGI: Kwestia wygląda tak: Posiadam dyn ip, chciałem postawić server ultravnc. Potrzebuje uruchomić program NO-IP DUC jako usługę. Zaznaczam opcję: Run as a system service I po restarcie usług nie uruchamia się. Nie pomaga zmiana opcji na "automatyczne". W komentarzu jest napisane, że usługa działa na systemach xp do vista. Dlaczego na windows 7 nie działa? Po zalogowaniu się do komputera i wpisaniu komendy net start "NO-IP DUC Service" usługa normalnie startuje. Jak ją zmusić, aby wystartowała przed logowaniem? Ultravnc normalnie działa i zero problemów. http://img171.imageshack.us/i/programy.jpg/ Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Na screenie masz Typ uruchomienia. Zaznacz: Automatyczne (bez "opóźnione uruchamianie"). Odnośnik do komentarza
d4rqu Opublikowano 14 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Napisałem: "Nie pomaga zmiana opcji na automatyczne" Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 JAK WYMUSIĆ START USŁUGI: Kwestia wygląda tak: Posiadam dyn ip, chciałem postawić server ultravnc. Potrzebuje uruchomić program NO-IP DUC jako usługę. Zaznaczam opcję: Run as a system service I po restarcie usług nie uruchamia się. Nie pomaga zmiana opcji na "automatyczne". A jesteś pewien że usługa ma być uruchmiana z poziomu konta SYSTEM? Nie mam tego programu a obecnie nie mam czasu tego testować ,w sieci natomiast nie znalazłem podobnego problemu więc przetestuj uruchamianie usługi z poziomu kont LocalService i NetworkService.Usługa może nie chcieć wystartować z powodu że inne usługi od której NO-IP DUC zależy uruchamiają się z innych kont. W komentarzu jest napisane, że usługa działa na systemach xp do vista. Dlaczego na windows 7 nie działa? W dokumentacji programu jest napisane że jest kompatbilne z Windows 7 http://www.no-ip.com/downloads.php?page=win na stronach MS też jest potwierdzenie. Odnośnik do komentarza
d4rqu Opublikowano 15 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 W jaki sposób mogę uruchomić usługę z poziomu konta LocalService lub NetworkService? Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 W jaki sposób mogę uruchomić usługę z poziomu konta LocalService lub NetworkService? Przejdź do tabu "logowanie",wybierz opcję "to konto" następnie wybierz opcję "przeglądaj" ,najlepiej przejdź do "zaawansowane" i wybierz "usługa lokalna" lub "usługa sieciowa" (wypróbuj oba konta jeśli zajdzie potrzeba) no i oczywiście przestaw usługę na klasyczne AUTO Odnośnik do komentarza
d4rqu Opublikowano 15 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Niestety nie pomogło. Problem rozwiązałem instalując inne oprogramowanie. Zarejestrowałem hosty na dyndns.com, następnie zainstalowałem program: DynDns Updater (http://www.dyndns.com/support/clients/windows.html). Wszystko działa jak należy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi