Skocz do zawartości

Kuriozalny problem z pamięcią.

Tykfa90

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od około tygodnia borykam się z wyjątkowo denerwującym błędem, którego przyczyny nie jestem w stanie znaleźć samodzielnie.

Opis problemu:

W trakcie wykonywania działań na plikach o większych rozmiarach (np. Patche do gier rozmiaru ponad 1 GB, duże warstwowe pliki graficzne, rozpakowywanie pokaźnych rozmiarów paczek win.zip - 600 mega i więcej), komputer zwraca informację o błędzie z niemalże identyczną treścią (zależnie od programu w którym do błędu dochodzi). "Brak miejsca w magazynie dla wykonania/kontynuowania operacji".

Do tej pory próbowałem:

-skanowania spójności systemu - brak naruszeń integralności.

-testu pamięci ram z płyty (memtest x86) - brak błędów.

-checkdisc w fazie rozruchu komputera - brak uszkodzonych sektorów.

-defragmentacja dysków - poniżej 2% po defragmentacji.

-czyszczenie pamięci ze starych plików i zwalnianie miejsca na partycjach - conajmniej 20 GB na każdej wolnego miejsca.

-zmiana rozmiaru pliku stornicowania na partycjach - błąd występuje tak samo przy kontroli systemu jak i przy manualnym nadaniu zalecanej wartości.

Błąd jest kuriozalny, jako że rzeczone gry komputerowe nie wykazują żadnych znaczących spadków wydajności. 

Ostatnią zmianą hardware była wymiana uszkodzonej karty graficznej Nvidia na nową AMD. Sterowniki usunąłem i instalowałem na czysto ze strony producenta karty.

Programy Defraggler i Crystaldisc podają stan dysku jako "dobry". Żadnych ostrzeżeń.

Bardzo proszę o pomoc! W załączniku podaję raport dxdiag z moją konfiguracją sprzętową. 

DxDiag.txt

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.