karamba26 Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Przez moja nieuwagę wpakowałem do systemu jakiś program o nazwie MPC Cleaner. Skanowałem laptopa Adwcleaner-em. Niby usuwa program z dysku i rejestru ale po restarcie wszystko wraca. Mbam tez go usunął ale podobnie jak po działaniach AdwCleaner-a MPC Cleaner pojawia się w systemie nieruszony. Przy ręcznych próbach usunięcia plików albo wpisu w rejestrze jest zwracany błąd o zablokowaniu tej możliwości. W sieci jest porada aby go odinstalować poprzez dodaj/usuń programy ale tam go nie ma. Mój system to Windows XP Professional z SP3. Załączam wymagane logi: Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt gmer.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 (edytowane) MPC Cleaner posługuje się bardzo inwazyjnymi sterownikami, które nakładają filtry na woluminy oraz pilnują komponentów, stąd błąd dostępu przy próbie bezpośredniego skasowania elementów z rejestru. Sterowniki te są nieusuwalne przez programy które nie pracują na poziomie kernel, czyli AdwCleaner i FRST nie dadzą temu rady. Zwykle należy je usuwać z poziomu środowiska zewnętrznego. Wstępnie spróbuj tych działań: 1. Uruchom Registry DeleteEx (pracuje na poziomie kernel). Zaznacz opcję "Recursively delete all subkeys". W pasku adresów po kolei wklej te ścieżki i je usuń: HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\MPCBase HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\MPCKpt HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\MPCProtectService Zresetuj system. 2. Wejdź do folderu C:\Program Files\MPC Cleaner i uruchom deinstalator, o ile plik nadal jest. Zresetuj system. 3. Zrób nowy log FRST z opcji Skanuj (Scan), bez Addition i Shortcut. Edytowane 2 Czerwca 2016 przez picasso Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi