MDRi Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Witam! Poszukuję już dosłownie wszędzie pomocy. Od razu zaznaczam nie jestem ekspertem w dziedzinie komputerów, ale jeżeli ktoś opisze mi co mam zrobić to mam nadzieje że sobie poradzę Mój problem wygląda tak, wyjechałem na dosłownie miesiąc z domu gdzie zostawiłem swojego laptopa rodzicom. Teraz chodzi on bardzo powoli, dokładnie chodzi mi o przeglądarki, używam obecnie Google Chrome (Windows 7) i przy prędkości internetu (60 mb/s) (wysyłanie ~10 mb/s) strony potrafią się ładować od 3 do 10 sekund nawet. Gdzie wczesniej trwało to około sekundy? Po prostu kliknięcie i było. Czy ktoś mógłby podać mi programy które pomogą mi ewentualnie wyrzucić niepotrzebne śmieci z kompa które mi to robią (może mam też i wtyczki jakieś zainstalowane? cokolwiek...by to nie było chcę się tego pozbyć) i zarazem przyspieszą i oczyszczą mi kompa i przeglądarka będzie chodziła jak należy? Dziękuje bardzo i czekam na jakiegoś zbawce. Pozdrawiam Addition.txt FRST.txt GMER.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
MDRi Opublikowano 21 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 proszę o pomoc aktualnie nic nie robię z laptopem, nie działam na własną rękę, wciąż czekam Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Nie ma Picasso, trzeba czekać, jak zobaczysz, że się pojawiła i pomaga - to się przypomnij. Odnośnik do komentarza
MDRi Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Dodaje nowe skany z dzisiaj bo widzę, że Picasso się pojawiła Shortcut.txt GMER.txt FRST.txt Addition.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Temat przeniosę, tylko nie wiem gdzie jeszcze. Nie wygląda by chodziło tu o infekcję. Z raportów nic też konkretnego nie wynika. Jedyne co się rzuca w oczy, to ten błąd zawieszenia usługi: Error: (03/25/2016 10:07:46 AM) (Source: Service Control Manager) (EventID: 7000) (User: ) Description: Nie można uruchomić usługi Usługa buforowania czcionek platformy Windows Presentation Foundation, wersja 3.0.0.0 z powodu następującego błędu: %%1053 Error: (03/25/2016 10:07:46 AM) (Source: Service Control Manager) (EventID: 7009) (User: ) Description: Upłynął limit czasu (30000 ms) podczas oczekiwania na połączenie się z usługą Usługa buforowania czcionek platformy Windows Presentation Foundation, wersja 3.0.0.0. Wstępnie przeprowadź czynności resetu buforu czcionek rozpisane tutaj: KLIK. Przy czym wykonaj nawigację stopniową do podanej ścieżki C:\Windows\ServiceProfiles\LocalService\AppData\Local, nie wklejaj jej w całości bezpośrednio w eksploratorze, gdyż nie zostanie znaleziona. Podczas wchodzenia stopniowo głębiej pojawią się komunikaty o braku dostępu które należy potwierdzić. Odnośnik do komentarza
MDRi Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Zrobiłem to o co prosiłaś, lecz ten reset buforu nie mogłem zrobić (tzn. zatrzymać) ponieważ miałem już to wyłączone i gdy wchodzę do C:\Windows\ServiceProfiles\LocalService nie posiadam już folderu AppData/Local. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 - "Miałem już to wyłączone" - Czy to oznacza, że w linii Typ uruchomienia figuruje "Wyłączone", czy może chodzi o to, że stan był już "Zatrzymana"? - By widzieć folder "Appdata", należy mieć włączone pokazywanie ukrytych folderów w Opcjach folderów. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi