Skocz do zawartości
14 stycznia 2020 - Koniec wsparcia Microsoftu dla Windows 7 ×

UAC - samo zmienia się na najwyższy poziom

EDgar8

Rekomendowane odpowiedzi

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Powiedziałeś, że podmieniłeś stare konto plikami z ukrytego konta administratora. Załóż więc nowe konto, tak jak robiłeś to poprzednio. Czego nie rozumiesz? Myślisz, że dlaczego to konto jest domyslnie ukryte? Zwykłe konto administratora ma pewne ograniczenia (to miks konta uzytkownika i administratora), natomiast tamto ma maks uprawnien, co w niepozadanych rekach (malware) moze narobic ogromnych szkod. 

W dniu 29.03.2016 o 15:32, Groszexxx napisał(a):

Powiedziałeś, że podmieniłeś stare konto plikami z ukrytego konta administratora. Załóż więc nowe konto, tak jak robiłeś to poprzednio. Czego nie rozumiesz?

Nie do końca. Kopiowałem te pliki, ale tego zwykłego konta administrator jeszcze nie usunąłem. Nie działam tak pochopnie.

Pytam, żeby nie było, że źle zastosowałem się do rad.

http://wklej.org/id/218579x

http://wklej.org/id/218580x

http://wklej.org/id/218580x

3x pisałem o SFC, a Ty dopiero teraz to wklejasz? Jeszcze wczoraj w jakieś pyskówki się wdawałeś zamiast wykonywać polecenia. Miałeś gorszy dzień wczoraj czy co? Przecież próbuję Ci pomóc. 

Pokaż ukrytą zawartość

W logu z sfcdetails  nie ma chyba nic ciekawego, probowal naprawic pliki systemowe zwiazane z działaniem lewego aktywatora. Już w logach z FRST widać było, że masz podmieniony np. plik user32.dll . To raczej nie ma zwiazku z naszym problemem. Ten aktywator jest kiepski i inwazyjny.

Co z WMIDiag? 

Nie mam zamiaru się kłócić, a nie miałem wczoraj czasu robić tego skanu i jeszcze nie użyłem narzędzia Windows Repair. Nie wiem, ja nie instalowałem systemu na nim (może wyczytałeś też na forum KŚ więc nie będę się powtarzał).

Pobieram właśnie Windows Repair to mam robić to WMIDiag?

_Windows_Repair_Log

Pokaż ukrytą zawartość

Repair_WMI

Pokaż ukrytą zawartość

W dniu 31.03.2016 o 01:00, Groszexxx napisał(a):

2 Powtorze jeszcze raz - zaloz nowe uzytkownika z prawami administratora z konta administrator, ponów procedurę odbudowy WMI z postu 36. W logu z repair_WMI są błędy...

Nie usunąłem tego starego Administrator tak jak myślałeś, ale proszę będę robił od nowa skoro chcesz choć wyjaśnij mi jaka jest różnica między tymi kontami?

8eba1f65d9d3403dad72a57df3649209.png

W dniu 31.03.2016 o 01:00, Groszexxx napisał(a):

2 Powtorze jeszcze raz - zaloz nowe uzytkownika z prawami administratora z konta administrator, ponów procedurę odbudowy WMI z postu 36. W logu z repair_WMI są błędy...

Widzę, że pomimo naszej ponad dwutygodniowej współpracy, Kolega ciągle ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Nie ukrywam, że jest mi z tego powodu bardzo przykro. Pokazałeś na screenie, że założyłeś nowe konto. Co z postałymi krokami? Dlaczego nie potrafisz zrobić tego o co proszę? Czasem jest potrzebny czas na analizę danego kroku, logów... wtedy piszesz ponaglenia. Gdy  masz zrobić prostą czynność - wrzucasz nic nie wnoszącego screena. Proszę mi napisać - o co tak naprawdę chodzi?

Proszę bardzo wykonam co co mówisz, ale żeby nie było, że znów jest źle.

W dniu 3.04.2016 o 22:16, Groszexxx napisał(a):

Proszę mi napisać - o co tak naprawdę chodzi?

Pokaż ukrytą zawartość

Mi też jest przykro, że nie odpowiadasz na moje pytanie.

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...