EDgar8 Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Krótko moja historia: Komputer był z W8 od producenta (klucz z UEFI) W sklepie zmienili mu go na pirata W7 Dostałem komputer i chcę być legalny więc wyciągnąłem klucz z UEFI za pomocą programu. Zainstalowałem W10 za pomocą ISO i bootowalnego pendrive zrobionego Rufusem. Coś mi się sknociło i zainstalowałem jeszcze raz. Chcę aktywować i nie mogę Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Zainstaluj i aktywuj 8. Zaktualizuj do 10. Potem, jeśli bardzo chcesz zainstaluj na czysto 10. Odnośnik do komentarza
EDgar8 Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Też właśnie chciałem tak zrobić, ale nie mogę aktywować bo to jest klucz OEM, a ja nie instalowałem wersji OEM. Taka wersja jest na partycji recovery której nie mam. Muszę wysłać laptop do serwisu lub piracko pobrać windows 8 oem i aktywować moim kluczykiem. pożegnać się z aktywacją. Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Jedno jest pewne: nie aktywujesz 10 na kluczu od 8. Serwis też nie zrobi tego za darmo. Nie wiem jaką wersję instalowałeś, ale spróbuj pobrać z linku Picasso - Legalne pobieranie obrazów instalacyjnych Windows Odnośnik do komentarza
EDgar8 Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Nie ma tam linku do Windowsa 8. Instalowałem pl_windows_8_x64_dvd_915436.iso Odnośnik do komentarza
EDgar8 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Sprawa rozwiązana. Do zamknięcia. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi