pantomash Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Witam, laptop wpadł w pętle i non stop próbuje naprawiać system a później pojawia się niebieski ekran i sytuacja się powtarza. Błąd na niebieskim ekranie to " Stop: c0000135 The program can't start because %hs is missing from your computer. Try reinstalling the program to fix this problem". Próbowałem opcji napraw system ale nie przyniosło to efektu. Użyłem narzędzia CHKDSK i nie wykrył błędów. Natomiast po przeskanowaniu sfc/scannow wykryto błędy ale nie można było ich naprawić. Przeskanowałem lapka prze FRST i dowiedziałem się, że brakuje pliku gdi32.dll w ścieżce C:\Windows\System32\. Na stronach z tego typu plikami widzę dużo różnych wersji i nie wiem, którą wgrać. Co można zrobić innego by naprawić problem? Bardzo proszę o pomoc. W załączeniu wyniki skanowania w frst. FRST.txt Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 I faktycznie, komunikat jak najbardziej na miejscu. Raport z FRST to potwierdza: C:\Windows\System32\gdi32.dll BRAK Musisz ten plik skopiować do podanej wyżej lokalizacji. Np. z płytki z instalką windowsa czy z obrazu. Znajdziesz je w pliku install.wim. Cechą charakterystyczną jest rozmiar blisko 3 GB. Najszybciej ten plik otworzysz jakimś archiwizatorem plików - np. 7zip Odnośnik do komentarza
pantomash Opublikowano 4 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Wielkie dzięki! Bardzo mi pomogłeś. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi