Anonim9 Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Witam, W laptopie mam zainstalowany Windows 7 Home Premium 64 bit. Ostatnio bardzo często mam problem z otwarciem strony internetowe i zawieszaniem się stron. W dzienniku zdarzeń wyświetla się następujący komunikat dla tych problemów: Program iexplore.exe w wersji 11.0.9600.18163 zatrzymał interakcję z systemem Windows i został zamknięty. Ścieżka do aplikacji powodującej błąd: C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe Nazwa zdarzenia problemu: AppHangXProcB1 lub Application Hang Nazwa aplikacji: iexplore.exe Wersja aplikacji: 11.0.9600.18205 System sprawdzany na bieżąco KIS 2016, Malwarebytes Anti-Malware i AdwCleaner. Usunęłem zbędne programy z systemu. System został sprawdzony kontrolerem plików systemowych poprzez sfc/scannow. Wszystko w porządku. Odinstalowałem IE 11 i po pobraniu z witryny Microsoftu tego programu ponownie zainstalowałem IE 11. Niestety problem z iexplorem.exe i zawieszaniem jest nadal. Laptop jest wyraźnie spowolniony. Proszę o pomoc w jego rozwiązaniu. Przygotowałem wymagane raporty. Shortcut.txt Addition.txt FRST.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Temat przenoszę do działu Windows. Żadnych oznak infekcji. Cytat Ostatnio bardzo często mam problem z otwarciem strony internetowe i zawieszaniem się stron. W dzienniku zdarzeń wyświetla się następujący komunikat dla tych problemów: Program iexplore.exe w wersji 11.0.9600.18163 zatrzymał interakcję z systemem Windows i został zamknięty. Ścieżka do aplikacji powodującej błąd: C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe Nazwa zdarzenia problemu: AppHangXProcB1 lub Application Hang Nazwa aplikacji: iexplore.exe Wersja aplikacji: 11.0.9600.18205 W tej materii jest podejrzany Kaspersky Internet Security. Na początek sprawdź czy objawy występują również w następujących sytuacjach: - Po wyłączeniu dodatków Kasperskiego w Opcje internetowe > Programy > Zarządzaj dodatkami. - Po deaktywacji ogólnych osłon Kasperskiego. Są też w Dzienniku błędy Zapory systemu Windows charakterystyczne dla uszkodzonych uprawnień kluczy powiązanych usług w rejestrze, aczkolwiek to może być też wynik aktywności Kasperskiego. Swoją drogą, to Zaporę systemową powinien wyłączyć... Dziennik System: ============= Error: (04/04/2016 03:26:33 PM) (Source: Service Control Manager) (EventID: 7024) (User: ) Description: Usługa Usługa nasłuchująca grup domowych zakończyła działanie; wystąpił specyficzny dla niej błąd %%-2147023143. Error: (04/04/2016 03:26:01 PM) (Source: Service Control Manager) (EventID: 7024) (User: ) Description: Usługa Zapora systemu Windows zakończyła działanie; wystąpił specyficzny dla niej błąd %%5. Odnośnik do komentarza
Anonim9 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Dzięki Picasso. Programu KIS na Windows XP używałem od 2008 roku i nigdy nie miałem żadnych problemów. Od lipca 2014 mam laptopa z Windows 7 i oczywiście dla ochrony dalej stosuję Kasperskiego wersja KIS 2016 - 16.0.0.614 (f). Nie pozostaje nic innego jak monitorować zachowanie się systemu..... Pozdrawiam PS. Może forumowicze mają jakieś sugestie w tym temacie? Odnośnik do komentarza
Anonim9 Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Dzień dobry Ostatnio od kilku dni, dzień w dzień mam problem z a aplikacjami Hang, która powoduje zamykanie programu iexplorer.exe. To jest bardzo uciążliwe i system spowolnił się, szczególnie przy zamykaniu. I znany komunikat: „Program IEXPLORE.EXE w wersji 11.0.9600.18283 zatrzymał interakcję z systemem Windows i został zamknięty.” System mam Windows 7 Home Premium 64 bit. Brak infekcji: sprawdzane KIS 2016, AdwCleaner i Malwarebytes Anti-Malware. Nie potrafię znaleźć przyczyny, co wchodzi w konflikt z tą aplikacją i powoduje w/w problem. Podaję do analizy potrzebne raporty. O pomoc prosiłbym koleżankę Picasso......... FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Założyłeś drugi temat o tym samym, tematy połączyłam. Nowe logi nic nie wnoszą do sprawy. I nic nowego nie mam do dodania względem poprzedniego wątku. Jak mówiłam już, podejrzewam Kaspersky Internet Security. Skoro nie pomaga proste wyłączanie modułów, to sprawdź pełną deinstalację programu. Zawsze będzie go można przywrócić. Odnośnik do komentarza
Anonim9 Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Właśnie przed chwilą kolejny błąd krytyczny wystąpił i IE został zatrzymany. Ręce opadają! Wyłączę KIS i będę monitorował. O rezultatach poinformuję...... Odnośnik do komentarza
Anonim9 Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Niestety - wyłączenie KIS 2016 nic nie dało. Znowu o 17:06 Application Hang spowodował zamknięcie programu iexplorer. exe To już trzeci raz w dniu dzisiejszym...... Co dalej mam robić? Nie wiem. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Niestety - wyłączenie KIS 2016 nic nie dało. i Skoro nie pomaga proste wyłączanie modułów, to sprawdź pełną deinstalację programu. Zawsze będzie go można przywrócić. Odinstaluj Kaspra. Odnośnik do komentarza
Anonim9 Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 "Niestety - wyłączenie KIS 2016 nic nie dało." To było odinstalowanie programu, wg zaleceń Picasso, a ja użyłem niewłaściwego sformułowania.... Jak usunąć ten problem? Nikt nie ma pomysłów? W załączeniu historia coraz mniejszej niezawodności systemu. Odnośnik do komentarza
Anonim9 Opublikowano 9 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Brak nowych wpisów, więc zamykam temat...... Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Spróbuj jeszcze tego: Opcje internetowe > Zaawansowane > w sekcji Przyśpieszana grafika zaznacz "Użyj renderowania programowego zamiast renderowania GPU" > zresetuj system. Odnośnik do komentarza
Anonim9 Opublikowano 23 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 W dniu 10-05-2016 po kolejnym zamknięciu iexplorer.exe odinstalowałem starą wersję KIS 2016 i zainstalowałem najnowszą (otrzymaną w ramach pomocy od Kasperskiego) wersję KIS 16.0.1.445. Wyłączyłem wg wskazówek pomocy Kaspersky toolbar i plugin w KIS. Następnie zresetowałem IE11. Spokój miałem do dnia wczorajszego tj. 11 dni. A dzisiaj skorzystam z rady Picasso, za którą serdecznie dziękuję. PS. O rezultatach poinformuję - bo sądząc z ilości wyświetleń - jest duże zainteresowanie tym tematem... Odnośnik do komentarza
Anonim9 Opublikowano 25 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Niestety - rada Picasso nie dała rezultatu. Dzisiaj nastąpiło zatrzymanie IE przez apcrash. Opis z załączniku.... Co dalej? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 zbigg47 ta informacja o module przyczynowym MSHTML.dll to już była mi znana od drugiego zestawu FRST Addition. Informacja sama w sobie nic mi nie mówi, a uprzednio sfc /scannow nie wykrył naruszeń. Na początku podejrzewałam KIS, ale wyraźnie stwierdziłeś że kompletna deinstalacja nic nie wniosła do sprawy. Nie było wprawdzie raportów FRST z momentu deinstalacji poświadczającej jej kompletność, ale załóżmy że się wykonała poprawnie. Ten fakt spowodował, że zmieniłam kierunek myślenia na kartę graficzną. Poleciłam przetestować podaną opcję GPU, by sprawdzić wstępnie ten trop. Brak rezultatów. Mam więc pytania: - Na jakich konkretnie stronach wykłada się IE, czy one mają coś wspólnego ze sobą, czy ładują jakiś content video, czy to https://? - Czy na pewno masz zainstalowane wszystkie bieżące aktualizacje z Windows Update? Tutaj ktoś raportuje podobny błąd IE11 i komentuje, że problem ustąpił po instalacji określonych łat, z wymienionych tylko KB3140245 (opcjonalna) ewentualnie wydaje się powiązania z funkcjonowaniem IE11. Odnośnik do komentarza
Anonim9 Opublikowano 26 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 1. IE wykłada się na różnych stronach, nie potrafię ustalić prawidłowości zatrzymywania się 11. Poświęcę temu więcej uwagi. 2. System jest aktualizowany na bieżąco. Windows Update jest ustawiony na automatyczne instalowanie tylko ważnych instalacji - z uwagi na siłowe próby aktualizacji mojego Windows 7 do 10. W/w przez Ciebie aktualizację opcjonalną zainstalowałem oraz ponownie zresetowałem IE11. Dla informacji. Przeglądałem jeszcze raz dziennik zdarzeń. Kłopoty z iexplorer.exe powodują aplikacje Hang i Error. W ostatnim okresie miałem 5 zdarzeń z Application Error. 3 zdarzenia były związane z błędem modułu MSHTML.dll. Zaś 2 zdarzenia z błędem modułu ntdll.dll. Równocześnie wystąpiło 10 zdarzeń z Application Hang. W załączeniu zrzuty ekranu z dziennika zdarzeń. Odnośnik do komentarza
Anonim9 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Od 25-05-2016 kiedy zainstalowałem opcjonalną aktualizację KB3140245 oraz ponownie zresetowałem IE11 nie mam zatrzymywania działania programu iexplorer.exe Dzisiaj tj. 06-06-2016 AdwCleaner znalazł mi "jakieś" klucze w rejestrze, które usunąłem. KIS 2016 nie wskazuje na infekcję. Raport Pytanie do koleżanki Picasso: Co to są za klucze? Czy mam wykonać raporty programem FRST? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Raporty FRST nie są tu potrzebne. AdwCleaner wykrył klucze programu IObit Uninstaller. Odnośnik do komentarza
Anonim9 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Dzięki. Programu IObit Uninstaller używam od kilku lat i nigdy nie miałem z nim kłopotu. Ostatnio 1 czerwca br. zainstalowałem aktualną wersję tego programu (5.4). AdwCleanerem sprawdzam mniej więcej raz w miesiącu czy nie ma zagrożeń dla mego laptopa. Wyświetla następujący komunikat: "Brak zagrożeń". Czy w/w klucze to wg niego zagrożenie? Jeśli znowu za jakiś czas wykryje "klucze", to usuwać je? Pzdr, Odnośnik do komentarza
Anonim9 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Dzisiaj tj. 14-06-2016 znowu po prawie 20 dniach "spokoju" nastąpiło zatrzymanie iexplorera.exe związane z błędem modułu MSHTML.dll. Przeczyściłem tylko IE11 i tyle...... Odnośnik do komentarza
Anonim9 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 W 3 dni później tj.17-06-2016 znowu to samo zdarzenie co wyżej - dwukrotnie. Odnośnik do komentarza
Anonim9 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Wczoraj iexplorer.exe zawieszał się nieustannie, co zmusilo mnie do przywrócenia systemu z kopii zapasowej. Przyczyną - wg zapisu w dzienniku zdarzeń - jest błąd w modułe MSHTML.dll. Odnośnik do komentarza
Anonim9 Opublikowano 21 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Znowu mam kłopoty z iexplorerem.exe związane z błędem modułu MSHTML.dll. Raport: Nazwa zdarzenia problemu: APPCRASH Nazwa aplikacji: IEXPLORE.EXE Wersja aplikacji: 11.0.9600.18450 Sygnatura czasowa aplikacji: 57c77728 Nazwa modułu z błędem: MSHTML.dll Wersja modułu z błędem: 11.0.9600.18450 Mam pewność, iż IE wykłada się na stronach https:// Proszę o porady, co jest przyczyną takiego stanu rzeczy...... Odnośnik do komentarza
Anonim9 Opublikowano 24 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Nikt nie ma pomysłu w tym temacie? Odnośnik do komentarza
Anonim9 Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Znowu zawiesza się iexplorer.exe w związku z błędem modułu MSHTML.dll najczęściej na stronach https. Co proponujecie? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi