FIFI Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Ale o co chodzi? Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Masz płytę z windowsem, z której go instalowałeś? Czego nie rozumiesz? Skąd pobrać nośnik czy co masz zrobić? Odnośnik do komentarza
FIFI Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Mam płytkę ale starszego niż aktualnie mam zainstalowanego. Odnośnik do komentarza
FIFI Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Nie można tego kroku pominąć ? Tak jak pisałem, nie mam instalki Windowsa i musiałbym pobierać. Wczoraj powyłączałem kilka usług (takich których nie używam na 100%. Resztę zostawiłem bo nie wiem za co odpowiadają ) i start systemu przyśpieszył. Wczoraj zmierzyłem czas i od kliknięcia przycisku power do pokazania pulpitu minęło około 50sec. Myślę, że jakby wyłączyć więcej usług to przyśpieszyło by jeszcze bardziej. Czy jest gdzieś jakaś lista usług, które spokojnie mogę powyłączać ? Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Polecona przeze mnie metoda wydaje mi sie najszybsza i najprostsza. Jakby było inaczej - to poleciłbym inną. Odnośnik do komentarza
zombi1555 Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 (edytowane) Możesz też zacząć wyłączać usługi których nie potrzebujesz używać. Co za tym idzie multum pkt przywracania i dużo pracy. Ale opcja taka istnieje. Myślę, że jakby wyłączyć więcej usług to przyśpieszyło by jeszcze bardziej. Każdy to wie ale jak wyłączyć problematyczną usługę skoro nie wiadomo która sprawia problem. Wyłącz ipv6 jeżeli nie potrzebujesz (nie używasz) To na pewno przyśpieszy start up systemu o jakieś 10-20% Nadal zostaje problem tego że jest to nielegalny system i nie możemy ci za bardzo pomagać.... Jeżeli miała bm coś zasugerować to ściągnij z neta obraz płyty swojego systemu, każ mu naprawić pliki lub zastąpić uszkodzone nowymi z płyty i wykonać skan xbootmgr. Wtedy będę mogła ci pomóc i znajdziemy problem twojego powolnego startu. Pozdrawiam Magda Edit : co do twojej szybszej pracy zaczął poprawnie działać prefetch co skutkuje szybszym startem Edytowane 28 Lutego 2016 przez zombi1555 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi