shoutt Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Witam, problemem są wyskakujące reklamy w przeglądarce Google chrome. Przy kliknięciu myszką gdziekolwiek, otwiera się nowa strona i cała jest pokryta reklamą, do tego przy wyszukiwaniu na Google pojawia się wstawka od "ads by Addonjet". Komputer przeskanowany adw cleanerem (nic on nie wykrył). Z góry dziękuje za pomoc ! GMER.txt FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
lukaszmm Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Mała szansa że da się coś z tym zrobić. Miałem tak kiedyś i oddałem komputer do serwisu. Powiedzieli mi że jedyne co mogą zrobić to postawić komputer od nowa bo wirus odpowiedzialny za to wkradł się do systemu. Podobno da się taki usunąć ale strasznie dużo roboty Odnośnik do komentarza
shoutt Opublikowano 16 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Najlepsze jest to, że komputer tydzień temu został odebrany od informatyka (tak dostałam wiadomość o potrzebie postawienia na nowo systemu, ponieważ pracuje na ciężkich programach) był przeskanowany, wyłączone zostały programy, które go spowalniały, a tu nagle bum z chromem. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 (edytowane) Odgrzebując stary wątek, bo muszę to skomentować: lukaszmm Głupoty w serwisie opowiadane. "Metoda" reinstalacji systemu dobrana, gdyż nie umieli poprawnie zdefiniować modyfikacji. I tyle. shoutt W raportach widać: infekcję blokującą w oparciu o technikę Debugger uruchamianie aplikacji skanujących, adware Sale Charger w Operze, polityki Google Chrome wprowadzone przez adware, zmodyfikowane przez adware skróty Internet Explorer. Problem tytułowy "Ads by Addonjet", zakładając że czyszczenie polityk Google Chrome byłoby nieskuteczne, prawdopodobnie byłby wynikową modyfikacji plików przeglądarki Chrome (np. szkodliwy skrypt wstawiony do resources.pak), a taki przypadek rozwiązuje się poprzez reinstalację przeglądarki nadpisującą pliki w Program files. Jeśli problem nadal aktualny, dodaj nowe raporty FRST (wszystkie trzy). Edytowane 2 Czerwca 2016 przez picasso Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi