peter2012 Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Najpierw chciałbym was przywitać,to pierwszy post na forum. Wiele słyszałem o picasso Mam 11 lat,więc prosze o wyrozumiałość.Ale do rzeczy Podstawowy problem (denerwujący) to przymus szybkiego logowania się(zaraz po uruchomieniu systemu),bo jeśli poczekam z tym,to po zalogowaniu: -Uruchamia się explorer.exe,jednak nie widać powłoki graficznej, -Jak już przez Menedżera zadań uda mi się wymordować explorer'a,tak,żeby się uruchomił,to podobnie jest z Kaspersky'm.Jest w procesach,ale nie można się do niego dostać. Niedawno mój tato przyniósł pendrive z pracy,podpiął go i skanował.Kaspersky wykrył coś w pliku z nazwą w stylu fqrxgpt.exe i jakimś dll'u.Boję się,że zanim przeskanował,coś się zagnieździło w kompie. Pozostałe: -Plik trace.ini na dysku C: -Po instalacji sterów NVidii wraz z NV System Tools (i restarcie) przy uruchomieniu czegokolwiek z tego komputer obumiera tzn.nie reaguje myszka,system się zawiesza,nic tylko restart. System Windows XP Home SP3 Logi z OTL i GMER w załącznikach OTL.Txt Extras.Txt gmer.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Logi akurat nie wykazują, że tu jest jakaś infekcja. To może być prędzej problem z rozszerzeniami powłoki explorer.exe. Trzeba to przetestować. Pobierz program ShellExView a następnie wyłącz wszystkie pozycje zaznaczone na kolor różowy. Restart komputera i sprawdź efekty. Odnośnik do komentarza
peter2012 Opublikowano 10 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Teraz ide do szkoły,jak wróce spróbuje.Pamiętam,że w niedzielę uruchamiałem ten program,wyłączałem te wpisy na różowo,ale nie przynosiło efektu. Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Jak nie pomoże to sprawdź jeszcze jak wygląda sytuacja w trybie awaryjnym oraz w stanie czystego rozruchu Odnośnik do komentarza
peter2012 Opublikowano 10 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 (edytowane) Różowych wpisów nie mam,tak jak mówiłem wcześniej je powyłączałem.W awaryjnym jest tak podobnie.Spróbuje czystego rozruchu i napisze,co z tym. ED:W msconfig,kiedy próbuje wyłączyć KAV zwraca,że nie można,nie mam uprawnień itp.Dziwne,bo mam uprawnienia admina i w tej grupie jestem.Poza tym,w usługach dodatkowych jest aktywny tylko Opiekun [KLIK] i KAV.OP nie wyłącze bo odetnie internet. EDIT2:Czysty rozruch nie co prawda pełny (wyżej),ale nie przyniósł skutku.Mi coś świta(na jakimś forum widziałem) że Kaspersky ma jakiś bug i jak się aktualizuje w tle to coś takiego jak u mnie wyprawia.Co o tym myślicie??? Edytowane 10 Lutego 2011 przez peter2012 Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Możesz sprawdzić ostatecznie Kasperskyego odinstalowując go, ale jeśli w czystym rozruchu jest podobnie to może wskazywać na Hardware. Odnośnik do komentarza
peter2012 Opublikowano 11 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Tak,spróbje Kasperskiego usunąć i posprzątać po nim,jak nie pomoże instalacja wersji 2010(z niej pochodzi klucz).A jeśli to coś z Hardware'u,to głównym podejrzanym jest,leciwy już, Samsung SP1203N na złączu PATA.Dobrze się składa,za niedługo mamy kupować nowy.Dzięki za pomoc,Landuss. EDIT:Degradacja pomogła.Nie wiem,może dysk nie wyrabiał,może coś innego,w każdym razie jest lepiej.Temacik do zamknięcia. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi