Skocz do zawartości

Problem z menadżerem zadań Windows 7

Specson

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jestem tu nowy i jeżeli był już temat tego typu to z góry przepraszam. Mój problem polega na tym że od kilku dni nie mogę włączyć menadżera zadań (win7). Ctrl+Alt+Delete po wybraniu opcji menadżera nic się nie pokazuje, Ctrl+Shift+Esc nie reaguje, a jak chcę uruchomić go poprzez kliknięcie prawym na pasek start wyskakuje okienko z napisem "C:\Windows\system32\taskmgr.exe" i poniżej "Błąd wykonania operacji inpage". Po wpisaniu taskmgr w uruchom wyskakuje to samo. Komputem skanowałem Malwarebytes Anti-Malware i używany był również Combofix.

Miałem problem z CrystalDiscInfo, nie wiem dlaczego ale nie wykrywał dysków, próbowałem różnych wersji.

HWiNFO.png menadżer urządzeń.png zarządzanie dyskami.png

GMER.txt FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt ComboFix.txt

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Nic tu nie wskazuje na problem infekcji. Potem byłyby do czyszczenia drobne szczątki, ale na razie nie ma to sensu. Widoczny problem sprzętowy, temat przenoszę do działu Hardware. W Dzienniku zdarzeń błędy złych bloków dysku:

Dziennik System:
=============
Error: (02/02/2016 11:41:11 AM) (Source: Disk) (EventID: 7) (User: )
Description: W urządzeniu \Device\Harddisk0\DR0 wystąpił zły blok.

1. Dostarcz dane wymagane działem: KLIK. Jeśli dysk zostanie sklasyfikowany jako zdatny do dalszego użytku:

2. Wykonaj naprawę plików systemowych poleceniem sfc /scannow i dostarcz przefiltrowany raport CBS: KLIK.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...