Anonim8 Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Chciałby zapytać czy taki układ w Biosie jak na obrazku jest poprawny? Czy na Ide primery Master nie powinien być dysk twardy, a na drugim naped CD\DVD? Odnośnik do komentarza
Anonim5 Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Belfegor Chciałby zapytać czy taki układ w Biosie jak na obrazku jest poprawny? Prawie - zmień datę i przepnij dysk na SATA 1. Czy na Ide primery Master nie powinien być dysk twardy, a na drugim naped CD\DVD? Posiadasz urządzenia SATA nie ATA. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Wyraźnie widać, że masz oba urządzenia tylko SATA. I to jest OK. Ale proponuję dla porządku dysk podpiąć pod SATA 1 a DVD pod SATA 3. Sprawdź później sekcję Boot. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Ale proponuję dla porządku dysk podpiąć pod SATA 1 a DVD pod SATA 3. A nie należy w napedzie CD\DVD ustawić zworki na Slave? Odnośnik do komentarza
Anonim5 Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Belfegor A nie należy w napedzie CD\DVD ustawić zworki na Slave? Urządzeń SATA nie przestawiamy w tryb Master / Slave . Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Napędy optyczne nie posiadają zworek. No chyba nie wszystkie, bo mam takie co posiadają Karolu. Urządzeń SATA nie przestawiamy w tryb Master / Slave . Teraz lepiej. Odnośnik do komentarza
Anonim5 Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Belfegor No chyba nie wszystkie, bo mam takie co posiadają Miałem na myśli "zworki" w kontekście SATA - Master / Slave Odnośnik do komentarza
DragonFire Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Można jeszcze wszystkie ustawić na Cable Select. Ja tak zawsze ustawiałem i w biosie dawałem taką kolejność startowania urządzeń, jaka mi pasowała i nigdy z tym nie miewałem problemów. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi