Andman Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Witam. Problem, który przedstawiam dotyczy otwierania się (przekierowania) stron promujących przede wszystkim gry online. Sytuacji ma miejsce zarówno na przeglądarce domyślnej Mozilli, jak i na alternatywnej Google Chrome. Podjąłem działania zmierzające do zresetowania adresów DNS na każdym połączeniu. Oprócz tego odinstalowałem Chrome z usunięciem danych użytkownika i ponowna świeża instalacja. Nic, ale to nic nie uległo poprawie. Proszę o pomoc w pozbyciu się tej irytującej sytuacji. FRST.txt GMER.txt Shortcut.txt Addition.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Problem stanowi modyfikacja proxy: AutoConfigURL: [s-1-5-21-1723503536-4267823742-188912024-1001] => hxxp://get-access.me/wpad.dat?97d80e5878ebc2a0b4316c8ceefcea041701166 Pry okazji będę usuwać też inne rzeczy, w tym puste skróty widziane w Shortcut.txt. Działania do przeprowadzenia: 1. Klawisz z flagą Windows + X > Programy i funkcje > odinstaluj stare wersje: Adobe AIR, Adobe Shockwave Player 12.1, Java 8 Update 31 2. Otwórz Notatnik i wklej w nim: CloseProcesses: CreateRestorePoint: Task: {994968AA-CA5A-4485-85FB-F830C3768955} - System32\Tasks\Lenovo\Lenovo Customer Feedback Program => C:\Program Files\Lenovo\Customer Feedback Program\Lenovo.TVT.CustomerFeedback.Agent.exe [2013-05-15] (Lenovo) C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\ALLPlayer\ALLPlayer Skin Creator.lnk C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\ALLPlayer\Strona WWW programu ALLPlayer V5.X.lnk C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Origin C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\TomTom\Odinstaluj MyDriveConnect.lnk C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Sierra C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\wxDev-C++ C:\Users\Sławomir\setup.exe C:\Users\Sławomir\AppData\Local\{92DF5489-9C36-4ED8-B64A-8831E0D28096} C:\Users\Sławomir\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\60 Seconds 1.0.0.2 C:\Users\Sławomir\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Steam C:\Users\Sławomir\Desktop\Gry\60 Seconds.lnk C:\Users\Sławomir\Desktop\Gry\Counter-Strike 1.6 v43.lnk C:\Users\Sławomir\Desktop\Gry\World of Tanks.lnk C:\Users\Sławomir\Desktop\multimedia i aplikacje\Adobe Reader XI.lnk C:\Users\Sławomir\Desktop\multimedia i aplikacje\CorelDRAW X7 (64-Bit).lnk C:\Users\Sławomir\Desktop\multimedia i aplikacje\TomTom MyDrive Connect.lnk C:\Users\Sławomir\Documents\al plajer\ALL Media Server.lnk C:\Users\Sławomir\Documents\al plajer\ALLConverter PRO.lnk C:\Users\Sławomir\Documents\al plajer\NapiProjekt.lnk C:\Users\Sławomir\Documents\Corel\Próbki CorelDRAW X7\target.lnk C:\Users\Sławomir\Documents\Corel\CorelDRAW X7 Samples\target.lnk Reg: reg delete HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\StartupApproved\Run /v egui /f CMD: netsh advfirewall reset RemoveProxy: EmptyTemp: Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Napraw (Fix). Czekaj cierpliwie, nie przerywaj działania. Gdy Fix ukończy pracę, system zostanie zresetowany. W tym samym katalogu skąd uruchamiano FRST powstanie plik fixlog.txt. 3. Zrób nowy log FRST z opcji Skanuj (Scan), już bez Addition i Shortcut. Dołącz też plik fixlog.txt. Potwierdź ustąpienie problemów. Odnośnik do komentarza
Andman Opublikowano 17 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 (edytowane) Czynności wykonane. W załączniku wynik działania FRST. Jest ogromna poprawa, można powiedzieć ,że problem zniknął. Mimo wszystko sytuacja nadal będzie monitorowana. Picasso - wielkie dzięki. Od zadanego usuwania nie występują żadne przekierowania. Proszę o dalsze instrukcje. FRST.txt Fixlog.txt Edytowane 28 Lutego 2016 przez Andman Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Wszystkie zadania pomyślnie wykonane. Zostały więc czynności końcowe, o ile już ich samodzielnie nie wykonałeś: Usunięcie FRST i jego logów z "Nowy folderu" na Pulpicie. Zastosowanie DelFix oraz wyczyszczenie folderów Przywracania systemu: KLIK. Odnośnik do komentarza
Andman Opublikowano 2 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Czyszczenie wykonałem samodzielnie, gdyż uznałem, że problem został usunięty. Usunięcie punktów przywracania systemu również zrobiłem (zauważyłem, że to standard przy finalizacji) Jeszcze raz dziękuję. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi