ziomus1233454 Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Witajcie! mam problem z kartą Kingston SD HC class 6 - aparat tej karty nie czyta... Komputer też.. Pstryczek lock nie jest wciśnięty więc.. Karta nie posiada żadnych fizycznych zniszczeń.. Wygląda prawie jak nowa... Były tam ważne zdjęcia więc potrzebuje pomocy w odzyskaniu ich Pzdr Odnośnik do komentarza
switch48 Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Masz taki adapter USB do kart SD ? Trzeba by wyjąć kartę z aparatu i włożyć w adapter, podłączyć do portu USB. Komp powinien zobaczyć kartę jako napęd. Użyj programu tego TUTAJ Odnośnik do komentarza
ziomus1233454 Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 mam czytnik komp poprostu karty w tym czytniku nie wykrywa.. - inne karty działają a ta działała wcześniej jest tak jak by tam tej karty nie było.. a program lookne i dam znać Odnośnik do komentarza
ziomus1233454 Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 niestety nic z tego bo tej karty komputer WCALE NIE WIDZI! więc mimo że wybieram ten dysk wymienny to nie mam opcji start bo ta karta jest uszkodzona.. Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Nie mam pojęcia, bo jeszcze nie musiałem borykać się z "padniętą" kartą. Rozumiem, że jak podepniesz aparat z kartą do kompa to również nie jest ona widoczna, niezależnie od ustawień trybu połączenia aparatu z kompem (USB lub PTB)? Może spróbuj jakimś linuksowym LiveCD sprawdzić czy karta będzie widoczna. I, jeśli masz takie możliwości, sprawdź u znajomych czy ich czytnik sobie poradzi... Odnośnik do komentarza
ziomus1233454 Opublikowano 7 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 próbowałem różne czytniki kompy itp i lipa... Przez aparat z kartą też jest niewidoczna.. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Zrób sobie z niej breloczek/wisiorek, będziesz miał zdjęcia zawsze przy sobie A tak na poważnie to skoro żadne urządzenie jej nie widzi, to jak chcesz odzyskać te zdjęcia. Może to jakaś podróbka Kingstona. Odnośnik do komentarza
ziomus1233454 Opublikowano 9 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 no podróba to nie może być bo to było zamawiane tam gdzie zresztą wszystko sobie i klientom zamawiam - Serwis Action Kingstonów brałem tam dużo i nigdy nie miałem z żadnym problemu więc... Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Kingston = najczęściej podrabiana marka, tyle że akurat nie w tym wypadku, ale też i nie napisałeś źródła pochodzenia. Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 niestety nic z tego bo tej karty komputer WCALE NIE WIDZI! więc mimo że wybieram ten dysk wymienny to nie mam opcji start bo ta karta jest uszkodzona.. Ja proponuję poszukać w twoim mieście jakiejś firmy zajmującą się odzyskiwaniem danych - oczywiście to będzie kosztować ...i pytanie czy te dane będą warte tych pieniędzy... Odnośnik do komentarza
ziomus1233454 Opublikowano 10 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Kingston = najczęściej podrabiana marka, tyle że akurat nie w tym wypadku, ale też i nie napisałeś źródła pochodzenia. Czytaj ze zrozumieniem zamówiłem ją stamtąd gdzie wszystkie części do komputerów, pendrivy i inne - SERWIS ACTION https://i-serwis2.action.pl/Login.aspx i to jest porządna firma... zamawiam u nich sprzęt od wieelu lat i zawsze jest oryginalny. Co do Flavius to no nie wiem czy jest sens inwestowania tych kilkaset złotych za te zdjęcia ehh.... Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Czytaj ze zrozumieniem zamówiłem ją stamtąd gdzie wszystkie części do komputerów, pendrivy i inne - SERWIS ACTION ziomus - w zdaniu, które czytasz " nie napisałeś źródła pochodzenia" chodziło o to, że nie napisałeś "w temacie" lub wcześniej tzn. przed moim postem, teraz jaśniej? PS. Możesz zrobić coś dla mnie? To wklej screena z ofertą cenową karty EVGA GeForce GTX570 Superclocked z actiona. Odnośnik do komentarza
ziomus1233454 Opublikowano 10 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 (edytowane) Mówisz - masz http://img26.imageshack.us/img26/867/grrral.jpg Za pewnie na allegro taniej znajdziesz ale dobra Edytowane 3 Kwietnia 2011 przez picasso 3.04.2011 - Temat zostaje zamknięty. Wygasła jego żywotność ustalona zasadami. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi