oczarek Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Witam.Problem dotyczy komunikatu otrzymywanego przy próbie uruchomienia gier. (róznych, testowałem kilka)Komunikat brzmi:<Please insert original CD of "My application name">Dodam, że gry są instalowane z oryginalnych nośników i płyta znajduje się w napędzie.Miałem zainstalowane UltraIso jak i Daemon Tools.Obydwa programy zostały odinstalowane i dodatkowo użyłem programu SPDTProblem nie zniknął.System Windows 10 x64 - upgrade z win 7PRO x64System instalowany 6-8 tygodni wstecz na dysku SSDZ tego co sprawdzałem, sterowniki do napędu są zainstalowane i działają poprawnie.Może ktoś spotkał się z takim samym problemem i udało się to "bezstresowo" wyeliminować.Wolałbym uniknąć reinstalacji systemu, chyba że nie będzie innej możliwości.Jeśli potrzebne są dodatkowe informacje lub konkretne logi, proszę o taką sugestię. Odnośnik do komentarza
janton Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 A inne płyty działają? W sensie jakaś muzyka, filmy itd? Odnośnik do komentarza
oczarek Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 A inne płyty działają? W sensie jakaś muzyka, filmy itd? Tak, nawet gry są instalowane z tego właśnie napędu. Pozostałe rzeczy są odtwarzane. Nie uruchamia się tylko żadna gra. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi