Argoneth Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 WitamMam problem z wirusem, który przekierowuje na inne strony niż wpisałem w przeglądarce... Są to różne strony, czasami reklamy bukmacherow innym razem te z policją itp. Na chwilę obecną mam zainfekowane tym badziewiem dwa komputery i smartfona.W załączniku dodaję logi z FRST. Dodam, że robilem juz skany Malwarebytes i AdwClener'em i nic nie wykryły. Tylko przy wpisywaniu stron, Malwarebytes informuję mnie, że szkodliwa strona została zablokowana.Jeszcze zanim zainstalowałem Malwarebytes co chwile rozłączało mi siećBardzo proszę o pomoc. FRST_19-01-2016_16-27-27.txt Addition_19-01-2016_16-27-27.txt Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Nazwa logów świadczy o tym, że te są z repozytorium, co skutkuje tym, że nie wiadomo czy są to ostatnie i aktualne logi. Świeze logi są w folderze, w ktorym znajduje sie FRST. Odnośnik do komentarza
Argoneth Opublikowano 19 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Faktycznie mój błąd nie zwróciłem uwagi, że w folderze FRST nie było samego programu. W załączniku dodaję te aktualne. FRST.txt Shortcut.txt Addition.txt Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Tak, tutaj jest faktycznie lewy DNS. Zresetuj router i zmień domyślne hasło. Możesz też zerknąć za aktualizacją firmware'u. Reszty nie sprawdzałem. Odnośnik do komentarza
Argoneth Opublikowano 19 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 I właśnie tutaj jest problem. Już kilka razy resetowałem router, i po zmianie DNS'u i zapisaniu zawsze wraca do tego samego, jakby opcja zmiany była zablokowana. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Czy zmieniłeś domyślne hasło na koncie administratora na routerze? Szukałeś nowszego firmeware? Odnośnik do komentarza
Argoneth Opublikowano 19 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Tak router jest już dosyć wiekowy ale ma najnowszy firmware. Konfigurację routera zawsze zaczynam od zmiany hasła, więc w tym przypadku też powinno być ok. Udalo sie wreszcie zmienic DNS'y na 8.8.8.8 i 8.8.4.4 ale problem nie zniknął... Odnośnik do komentarza
Argoneth Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Jednak udało mi się znaleźć jeszcze nowszy firmwear. Wrzucam jeszcze raz logi po zmianach dns'ow i firmwear'u. FRST.txt Shortcut.txt Addition.txt Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi